Παρασκευή 6 Ιούλη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
ΓΕΝΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΑΔΕΔΥ
Αποφάσισαν... κλιμάκωση των διακοπών τους

Συνεδρίασε χτες το Γενικό Συμβούλιο της ΑΔΕΔΥ, με την πλειοψηφία να κηρύσσει ουσιαστικά... την έναρξη των θερινών διακοπών.

Η ΔΑΣ, αντίθετα, ανέδειξε μέσα από τις παρεμβάσεις της την αναγκαιότητα το συνδικαλιστικό κίνημα να βρεθεί σε ετοιμότητα απέναντι στο σύνολο των εξελίξεων και της αντιλαϊκής πολιτικής, η οποία εντείνεται με αμείωτο ρυθμό. Τόνισε την ανάγκη να δυναμώσει ο αγώνας σε όλους τους κλάδους του Δημοσίου για το δικαίωμα στη μόνιμη και σταθερή δουλειά, για αυξήσεις στους μισθούς, ενάντια στις απολύσεις, στους ΟΤΑ, την Υγεία, την Εκπαίδευση. Να συνεχιστεί η προσπάθεια οργάνωσης της αποχής από κάθε «αξιολόγηση» από τις Ομοσπονδίες και τα σωματεία.

Φυσικά, η πείρα των εργαζομένων επιβεβαιώνει ότι όλα αυτά δεν μπορούν να οργανωθούν από την πλειοψηφία της ΑΔΕΔΥ, η οποία μαζί με τη ΓΣΕΕ ασπάζεται τη λογική της «ανταγωνιστικότητας», κάνει πλάτες στο πέρασμα της κυβερνητικής πολιτικής, όπως αποδείχτηκε και στην πρόσφατη απεργιακή κινητοποίηση στις 30 Μάη.

Ιδιαίτερα προκλητικοί ήταν μάλιστα οι συνδικαλιστές του ΣΥΡΙΖΑ. Εκπρόσωπος στο προεδρείο του Γενικού Συμβουλίου, εκλεγμένος με την παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ, έφτασε στο σημείο να ισχυριστεί ότι «στα τρία χρόνια του, ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έκοψε ούτε ένα ευρώ από τους δημόσιους υπαλλήλους»! Οι ίδιοι συνδικαλιστές εν χορώ υπερασπίστηκαν την πρόσφατη συμφωνία της κυβέρνησης για το ονοματολογικό των Σκοπίων, υπερασπίστηκαν μαζί με ΠΑΣΚΕ - ΔΑΚΕ το ΝΑΤΟ, την ΕΕ και τους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς στην περιοχή. Εφτασαν στην αθλιότητα να ταυτίσουν την κυβερνητική πολιτική... σημαιοφόρου του ΝΑΤΟ με τους ηρωικούς αγώνες του ΕΑΜ και του λαού!

Οι παρατάξεις της ΔΑΚΕ και της ΔΗΣΥ (ΠΑΣΚΕ), ως γνήσιοι εκπρόσωποι του κυβερνητικού συνδικαλισμού, επικέντρωσαν την κριτική τους στην κυβέρνηση σε ζητήματα διαχείρισης και «επιβολής κομματοκρατίας» στο Δημόσιο, προσπαθώντας να κρύψουν τη βασική τους συμφωνία με το σύνολο των συνολικότερων επιλογών της κυβέρνησης.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ