Τρίτη 3 Ιούλη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΤΕ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ ΤΟΥ ΚΚΕ
Περιοδεία σε πλημμυρόπληκτα χωριά

Από τις καταστροφικές πλημμύρες στο δήμο Ρήγα Φεραίου Μαγνησίας
Από τις καταστροφικές πλημμύρες στο δήμο Ρήγα Φεραίου Μαγνησίας
Στα χωριά Κανάλια και Κερασιά του δήμου Ρήγα Φεραίου, που χτυπήθηκαν από την πρόσφατη κακοκαιρία, περιόδευσε την περασμένη Πέμπτη κλιμάκιο της ΤΕ Μαγνησίας του ΚΚΕ, αποτελούμενο από τους Γιώργο Λούμα και Αποστόλη Παπαϊωάννου, στελέχη του Κόμματος, περιφερειακό σύμβουλο Θεσσαλίας και δημοτικό σύμβουλο Ρήγα Φεραίου αντίστοιχα.

Στην Κερασιά, όπου τους υποδέχτηκε η πρόεδρος του Τοπικού Συμβουλίου, Αντωνία Χασιώτη, το κλιμάκιο του ΚΚΕ αντίκρισε εικόνα καταστροφής. Κάτοικοι του χωριού, μιλώντας με τους εκπροσώπους του Κόμματος, κατήγγειλαν τις ευθύνες κυβέρνησης και Περιφέρειας Θεσσαλίας για τις τεράστιες ελλείψεις στην αντιπλημμυρική προστασία, αφού τα προβλήματα είναι γνωστά από τα προηγούμενα χρόνια, αλλά δεν γίνονται παρεμβάσεις και έργα υποδομής, που θα μπορούσαν να προλάβουν τέτοιες καταστάσεις.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελούν οι μεγάλες ζημιές στον κεντρικό δρόμο που ενώνει την Κερασιά με τον υπόλοιπο δήμο, όπου ανάλογες καταστροφές υπήρξαν και πριν από λίγα χρόνια, και, όπως καταγγέλλουν οι κάτοικοι, έγιναν προχειροδουλειές, χωρίς καμιά υποδομή και δίχως καμιά πρόβλεψη για τον Κερασιώτη ποταμό, που περνάει δίπλα του.

Οι εκπρόσωποι του ΚΚΕ επισήμαναν ότι δεν χωράνε δικαιολογίες περί «ακραίων καιρικών φαινομένων» και όσα άλλα ακούστηκαν κατά τη διάρκεια των καταστροφών, καθώς είναι εμφανή τα σημάδια της έλλειψης αντιπλημμυρικών έργων, με ευθύνη κυβέρνησης, Περιφέρειας και δήμων. Δεσμεύτηκαν στους κατοίκους ότι θα φέρουν τα προβλήματα στην Περιφέρεια Θεσσαλίας, στο Δημοτικό Συμβούλιο Ρήγα Φεραίου και όπου αλλού χρειαστεί.

Ταυτόχρονα, τους κάλεσαν να οργανώσουν αγωνιστικές κινητοποιήσεις, διεκδικώντας από κυβέρνηση, Περιφέρεια και δήμο: Αμεση εκταμίευση ικανών κονδυλίων για την ταχύτερη αποκατάσταση των ζημιών στις περιοχές Καναλίων, Κερασιάς και Κεραμιδίου. Καταγραφή των ζημιών σε σπίτια και οικοσκευές και να αποζημιωθούν οι πληγέντες. Να λυθούν άμεσα όλα τα εμπόδια, ώστε η διαδικασία αποκατάστασης να μην είναι χρονοβόρα, να προχωρούν γρήγορα οι όποιες διαδικασίες παρεμβάσεων και αποζημιώσεων.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ