Σάββατο 30 Ιούνη 2018 - Κυριακή 1 Ιούλη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ - ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ - ΜΑΓΝΗΣΙΑ
Το ΚΚΕ δίπλα στους πληγέντες από τις πλημμύρες

Τις σοβαρές καταστροφές που σημειώθηκαν στο δήμο Βόλβης της Θεσσαλονίκης, και ειδικότερα σε Σταυρό, Ασπροβάλτα και Βρασνά, αλλά και στη Χαλκιδική, στους δήμους Κασσανδρείας και Σιθωνίας, από την έλλειψη αντιπλημμυρικών έργων, διαπίστωσαν κλιμάκια του ΚΚΕ που επισκέφθηκαν την Πέμπτη και την Παρασκευή τις πληγείσες περιοχές, με επικεφαλής τούς βουλευτές του Κόμματος, Σάκη Βαρδαλή και Γιάννη Δελή.

Σε περιοχές της Θεσσαλονίκης, τα πλημμυρικά φαινόμενα έχουν ενταθεί τα τελευταία χρόνια, καθώς με την κατασκευή της Εγνατίας Οδού δεν έγιναν ταυτόχρονα και τα αναγκαία αντιπλημμυρικά έργα για την προστασία των γύρω οικισμών. Ετσι, π.χ., η Εγνατία Οδός προχώρησε σε διευθέτηση των χειμάρρων και των ρεμάτων που κατέβαιναν από τα βουνά, μέχρι το σημείο του αυτοκινητόδρομου, όμως δεν έκανε τα αναγκαία συνοδευτικά έργα για την ομαλή παροχέτευση των υδάτων στις κατάντη περιοχές. Ο Σ. Βαρδαλής σημείωσε ότι τα αντιπλημμυρικά έργα δεν είναι επιλέξιμα από την ΕΕ και από τα χρηματοδοτικά πακέτα της, επειδή δεν είναι ανταποδοτικά γι' αυτούς που τα κατασκευάζουν.

Αντίστοιχη είναι και η κατάσταση στους οικισμούς της Χαλκιδικής, όπου περιόδευσε ο Γ. Δελής. Σύμφωνα με επίσημη παραδοχή κυβέρνησης και Περιφέρειας, στη Χαλκιδική τα ελάχιστα αντιπλημμυρικά έργα που απαιτούνται υπολογίζονται σε 22,5 εκατ. ευρώ, και από το 2015 έχουν δοθεί για τέτοια έργα μόλις 3 εκατ. ευρώ. Στην Κασσάνδρα, οι ζημιές κυρίως εκδηλώθηκαν σε υποδομές (δίκτυο ύδρευσης, δρόμους κ.λπ.), καθώς, όπως ανέφερε ο δήμαρχος Β. Κυρίτσης, λειτούργησαν οι μικροεπεμβάσεις που έγιναν μετά τις προηγούμενες πλημμύρες και κυρίως γιατί η χρονική διάρκεια της έντονης βροχόπτωσης ήταν μικρή. Διαφορετικά, ούτε αυτά τα έργα δεν θα ήταν ικανά να περιορίσουν τις καταστροφές.

Στα χωριά Κανάλια και Κερασιά του δήμου Ρήγα Φεραίου, που χτυπήθηκαν από την κακοκαιρία, περιόδευσε την Πέμπτη 28 Ιούνη κλιμάκιο της ΤΕ Μαγνησίας του ΚΚΕ, αποτελούμενο από τους Γιώργο Λούμα, περιφερειακό σύμβουλο Θεσσαλίας, και Αποστόλη Παπαϊωάννου, δημοτικό σύμβουλο Ρήγα Φεραίου.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ