Παρασκευή 15 Ιούνη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ ΑΓΩΝΑ ΤΑΞΙ ΤΗΣ ΠΑΣΕΒΕ
Δυναμική συμμετοχή στην απεργία

Δυναμική προσυγκέντρωση με τα οχήματά τους στη Λ. Καβάλας πραγματοποίησαν χτες οι Επιτροπές Αγώνα Ταξί της ΠΑΣΕΒΕ, στο πλαίσιο της απεργίας των αυτοκινητιστών, ενάντια στην τροπολογία που κατέθεσε η κυβέρνηση για τη νέα μείωση της ελάχιστης ώρας χρονομίσθωσης ΙΧ αυτοκίνητων με οδηγό. Οι Επιτροπές Αγώνα Ταξί έφτασαν με αυτοκινητοπομπή μέχρι την Ομόνοια, όπου η Τροχαία όμως τους απαγόρευσε να συνεχίσουν μέχρι το Σύνταγμα, μαζί με τις υπόλοιπες δυνάμεις της ΠΑΣΕΒΕ και τους διαδηλωτές που συμμετείχαν στο συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ ενάντια στο πολυνομοσχέδιο.

Οι Επιτροπές Αγώνα Ταξί της ΠΑΣΕΒΕ κατήλθαν στην απεργία με το αγωνιστικό τους πλαίσιο, καλώντας τους αυτοκινητιστές ταξί, μαζί με τον αγώνα ενάντια στη μείωση της χρονομίσθωσης, να παλέψουν συνολικά για άμεσα μέτρα στήριξης των αυτοαπασχολούμενων και των οικογενειών τους.

Η συμμετοχή στην απεργία ήταν ιδιαίτερα υψηλή, ωστόσο νωρίς το απόγευμα, η συνδικαλιστική πλειοψηφία του ΣΑΤΑ «σφύριξε λήξη», εκφράζοντας... ικανοποίηση για την οριστική μορφή της τροπολογίας που ψήφισε τελικά η κυβέρνηση. Ο αρμόδιος υπουργός, Χρ. Σπίρτζης, μιλώντας χτες στη Βουλή, ουσιαστικά ζήτησε από τους αυτοκινητιστές να είναι και... ευχαριστημένοι, επειδή διατηρείται η τρίωρη μίσθωση στην ηπειρωτική Ελλάδα και μειώνεται στη μισή ώρα μόνο στα νησιά (πλην Κρήτης και Εύβοιας), ενώ όπως είπε η αρχική πρόταση του κουαρτέτου προέβλεπε η ελάχιστη χρονική μίσθωση αυτοκινήτων με οδηγό να μειωθεί από τις τρεις ώρες στη μία για την ηπειρωτική Ελλάδα και να μηδενιστεί για τη νησιωτική.

Στην πραγματικότητα, βέβαια, η κυβέρνηση επιλέγει τη μέθοδο της «σαλαμοποίησης», κάνοντας ένα ακόμα βήμα στην παραπέρα «απελευθέρωση» του μεταφορικού έργου στην ατομική επιβατική μεταφορά. Η ελάχιστη χρονομίσθωση ΙΧ με οδηγό μειώθηκε από τις 12 ώρες στις 6 από την προηγούμενη κυβέρνηση της ΝΔ, ενώ και η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ μείωσε ακόμη περισσότερο το όριο στις 3 ώρες μόλις τον περασμένο Γενάρη. Τώρα κάνει ένα ακόμη βήμα, αρχικά στη νησιωτική Ελλάδα και τους θερινούς μήνες, με στόχο τελικά την άρση κάθε περιορισμού.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ