Παρασκευή 15 Ιούνη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
ΔΑΣ ΟΤΑ
Συνεχίζουμε τον αγώνα ενάντια στην αντιδραστική «αξιολόγηση»

Από παλιότερη κινητοποίηση των εργαζομένων στο Δημόσιο
Από παλιότερη κινητοποίηση των εργαζομένων στο Δημόσιο
Σε συνέχιση του αγώνα ενάντια στην αντιλαϊκή κρατική «αξιολόγηση» καλεί η ΔΑΣ ΟΤΑ, τονίζοντας ότι με την οργάνωση της πάλης οι εργαζόμενοι μπορούν να εμποδίσουν και την ηλεκτρονική «αξιολόγηση».

Σε ανακοίνωσή της επισημαίνει ότι «η "αξιολόγηση" που επιχειρεί να εφαρμόσει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ αποτελεί συνέχεια της "αξιολόγησης" που επιχείρησε να εφαρμόσει η κυβέρνηση της ΝΔ (...) Ο νόμος της "αξιολόγησης" συνδέεται άμεσα με το μισθολόγιο, την κινητικότητα, τον υπαλληλικό κώδικα, τα οργανογράμματα, την απαγόρευση προσλήψεων, τη δημοσιονομική πολιτική (...) Συνολικά με τις αναδιαρθρώσεις στο Δημόσιο οι κυβερνήσεις στοχεύουν σε ένα κράτος ακόμα πιο ταξικό, πιο αυταρχικό, ακόμα πιο εχθρικό απέναντι στους δημοσίους υπαλλήλους, στο λαϊκό κίνημα. Θέλουν να προχωρήσουν την "αξιολόγηση" γιατί θέλουν να έχουν ένα χειραγωγημένο προσωπικό που θα εξειδικεύει και θα εφαρμόζει αδιαμαρτύρητα όλες τις αντιλαϊκές αποφάσεις. Στοχεύουν στην ενίσχυση της επιχειρηματικής λειτουργίας στα νοσοκομεία, στα σχολεία, στους ΟΤΑ, στα πανεπιστήμια, γενικότερα στις υπηρεσίες του δημόσιου τομέα (...) στην προώθηση σαρωτικών ιδιωτικοποιήσεων, στην παράδοση ολόκληρων τομέων και υπηρεσιών σε ιδιώτες, προκειμένου να ενισχύσουν την κερδοφορία τους».

Απέναντι στις δυνάμεις που καλλιεργούν το μύθο της «καλής αξιολόγησης»

Παράλληλα, η ΔΑΣ ΟΤΑ αναδεικνύει τις μεγάλες ευθύνες της «Συνδικαλιστικής Ανατροπής» και της ΔΑΚΕ, της πλειοψηφίας στη διοίκηση της ΠΟΕ ΟΤΑ, «γιατί διαχρονικά καλλιέργησαν στους εργαζόμενους τον μύθο της "καλής αξιολόγησης", ρίχνοντας νερό στο μύλο της κυβέρνησης».

«Το ερώτημα που θέτουν αν πρέπει να είμαστε υπέρ ή κατά της "αξιολόγησης" είναι υποκριτικό και ψευδεπίγραφο», υπογραμμίζει η ΔΑΣ ΟΤΑ, «γιατί την αποδεσμεύουν από το περιεχόμενο και τους σκοπούς που αυτή υπηρετεί, την αποδεσμεύουν από την εφαρμοζόμενη πολιτική. Δεν είμαστε γενικά ενάντια στην αξιολόγηση, αλλά ενάντια στο συγκεκριμένο περιεχόμενο, στους σκοπούς και τις επιδιώξεις που προωθεί το ταξικό κράτος μέσω της "αξιολόγησης".

Στους δήμους έχουμε χάσει πάνω από το 40% των μισθών μας, οι ελλείψεις προσωπικού είναι τεράστιες, προσλήψεις με μόνιμη και σταθερή εργασία δεν γίνονται, η εντατικοποίηση της εργασίας έχει βαρέσει κόκκινο, τα εργατικά ατυχήματα και οι επαγγελματικές ασθένειες τσακίζουν τους εργαζόμενους, η υποχρηματοδότηση, η δραστική περικοπή των ΚΑΠ συνεχίζονται και διευρύνονται, τα ΒΑΕ οδηγούνται στην κατάργηση, οι παιδικοί σταθμοί κλείνουν ένας ένας, χιλιάδες συμβασιούχοι απολύθηκαν, οι ιδιωτικοποιήσεις υπηρεσιών (καθαριότητα, ηλεκτροφωτισμός κ.τ.λ.) διευρύνονται, ενώ με τον "Κλεισθένη" ενισχύονται παραπέρα η ανταποδοτικότητα (πράσινο) και τα χαράτσια για το λαό, η επιχειρηματική λειτουργία.

Σε αυτές τις συνθήκες, αυτές οι συνδικαλιστικές δυνάμεις στην ΑΔΕΔΥ, σε συνεργασία με την ΠΑΣΚΕ και την ΑΣΚ, άνοιξαν διάλογο 14 σημείων με την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, αποπροσανατολίζοντας το κίνημα και καλλιεργώντας απαράδεκτες αυταπάτες στους εργαζόμενους για το χαρακτήρα της "αξιολόγησης" που επιδιώκει με κάθε τρόπο να εφαρμόσει η κυβέρνηση. Οχι μόνο δεν υιοθέτησαν την πρόταση της ΔΑΣ για συγκεκριμένα μέτρα απέναντι στην ηλεκτρονική "αξιολόγηση", όπως η ηλεκτρονική πλατφόρμα των σωματείων, δεν κάνουν τίποτα για την οργάνωση του αγώνα των εργαζομένων, αλλά αντίθετα καλλιεργούν τη μοιρολατρία και την ηττοπάθεια υπονομεύοντάς τον. Τους το λέμε ξεκάθαρα: Μην τολμήσετε να ξεπουλήσετε και αυτόν τον αγώνα των εργαζομένων!».

«Δείξαμε με τον αγώνα μας ότι μπορούμε να ακυρώσουμε στην πράξη την αντιλαϊκή κρατική "αξιολόγηση"», τονίζει η ΔΑΣ ΟΤΑ και καλεί σε συνέχιση του αγώνα με αποφασιστικότητα, «με μαζικές διαδικασίες, Γενικές Συνελεύσεις, συσκέψεις, περιοδείες, με κέντρο αγώνα τα σωματεία μας: Συμμετέχουμε "στην απεργία - αποχή από κάθε διαδικασία αξιολόγησης σε όλα τα επίπεδα"».

Να συνεχιστεί αποφασιστικά ο αγώνας

Η ανακοίνωση της ΔΑΣ ΟΤΑ μοιράστηκε σε εκπροσώπους σωματείων οι οποίοι συμμετείχαν σε χτεσινή σύσκεψη που είχε συγκαλέσει η ΠΟΕ ΟΤΑ για το ζήτημα της «αξιολόγησης», με την πρόθεση της πλειοψηφίας της διοίκησης να είναι να βάλει φρένο στον αγώνα των εργαζομένων.

Χαρακτηριστικά, στην ίδια γραμμή στελέχη της «Συνδικαλιστικής Ανατροπής» (πρώην ΠΑΣΚ) και της ΑΣΚ ΟΤΑ (ΣΥΡΙΖΑ), και με την παρουσία της νομικής συμβούλου της Ομοσπονδίας, προσπάθησαν να καλλιεργήσουν κλίμα μοιρολατρίας και φόβου.

Ωστόσο η προσπάθειά τους απέτυχε, καθώς η πλειοψηφία των εκπροσώπων των σωματείων τάχθηκαν υπέρ της αποφασιστικής συνέχισης του αγώνα. Ετσι ο πρόεδρος της ΠΟΕ ΟΤΑ και επικεφαλής της «Συνδικαλιστικής Ανατροπής» αναγκάστηκε από τα πράγματα να δηλώσει ότι «συνεχίζουμε την απεργία - αποχή ενάντια στην αξιολόγηση», όμως, ταυτόχρονα, συνέχισε την προσπάθεια υπονόμευσης του αγώνα λέγοντας: «Αλλά δεν θα θυσιάσουμε τον κόσμο μας»...


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ