Παρασκευή 15 Ιούνη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΥΓΕΙΑ
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΑ ΔΗΜΟΣΙΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ ΚΡΗΤΗΣ
Δυναμική διαμαρτυρία για μόνιμη και σταθερή δουλειά

Από τη χτεσινή συγκέντρωση στην 7η ΥΠΕ στο Ηράκλειο
Από τη χτεσινή συγκέντρωση στην 7η ΥΠΕ στο Ηράκλειο
Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην 7η Υγειονομική Περιφέρεια πραγματοποίησαν χτες οι υγειονομικοί της Κρήτης. Στην κινητοποίηση που οργάνωσαν τα Σωματεία Εργαζομένων του ΠΑΓΝΗ, του «Βενιζέλειου», των Νοσοκομείου Χανίων, του Νοσοκομείου Αγίου Νικολάου και του πρώην ΘΨΠ Χανίων, ιδιαίτερα μεγάλη ήταν η παρουσία των εργαζομένων στη σίτιση, την καθαριότητα, επικουρικών, εργαζομένων ΟΑΕΔ, με μπλοκάκι, αλλά και μονίμων, διεκδικώντας να μπει τέρμα στην εργασιακή ομηρία και στην αβεβαιότητα κάθε φορά που τελειώνουν οι συμβάσεις, να γίνουν μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού όλων των ειδικοτήτων, να μπει τέρμα στην εντατικοποίηση, στις διπλοβάρδιες και να δοθούν οι καλοκαιρινές άδειες.

Στη διαμαρτυρία παραβρέθηκαν και χαιρέτισαν σωματεία εργαζομένων και συνταξιούχων, καθώς και ο εκλεγμένος με τη «Λαϊκή Συσπείρωση» περιφερειακός σύμβουλος Κρήτης, Στέλιος Ορφανός.

Από τους εκλεγμένους συνδικαλιστές και πολλούς εργαζόμενους που πήραν το λόγο, απαιτήθηκαν συγκεκριμένες απαντήσεις και όχι ευχολόγια για τα οξυμένα προβλήματα που αντιμετωπίζουν, ενώ εκφράστηκε η αγωνία των ελαστικά εργαζομένων για το μέλλον τους.

Κατά τη διάρκεια συνάντησης με τη διοίκηση της 7ης ΥΠΕ, οι υποδιοικητές επιχείρησαν να διασκεδάσουν την αγανάκτηση των εργαζομένων με λόγια «κατανόησης», παραπέμποντας τη «λύση» των προβλημάτων στις ελληνικές καλένδες, για... «μετά τον Αύγουστο που βγαίνει η χώρα από τα μνημόνια». Επιχειρήθηκε να διαχωριστούν οι επικουρικοί εργαζόμενοι σε παλιούς και νέους, ενώ «διαβεβαίωσαν» ότι δεν πρόκειται να αδειάσουν τα νοσοκομεία, παρουσιάζοντας ως «λύση» τις λίστες των επικουρικών και ενδεχόμενες παρατάσεις.

Οι συγκεντρωμένοι τόνισαν ότι όλοι οι εργαζόμενοι στα δημόσια νοσοκομεία καλύπτουν μόνιμες και πάγιες ανάγκες, εργάζονται κάτω από αντίξοες συνθήκες εντατικοποίησης και εξουθένωσης λόγω της έλλειψης προσωπικού. Διαμήνυσαν ότι παραμένουν σε αγωνιστική ετοιμότητα, δεν τσιμπάνε στο δόλωμα των περίφημων προκηρύξεων με «αυξημένη μοριοδότηση».

«Από τη συνάντηση αποδείχτηκε ότι δεν θα πάψουμε να είμαστε στο ίδιο έργο θεατές αν δεν καταργηθούν οι ελαστικές σχέσεις εργασίας. Αποδείχτηκε ότι και μέσα από αυτήν την παρέμβαση, η πίεση που ασκούν οι εργαζόμενοι όταν αγωνίζονται με αιτήματα που καλύπτουν τις πραγματικές τους ανάγκες, με συντονισμό και αποφασιστικότητα, ξεσκεπάζει τους όποιους ελιγμούς επιχειρούν να κάνουν υπουργείο - ΔΥΠΕ και τους θέτει προ των ευθυνών τους. Υποχρεώνει την κυβέρνηση και τη διοίκηση της ΥΠΕ να δείξουν τις προθέσεις τους, που δεν είναι άλλες από την ανακύκλωση της ομηρίας της λειτουργίας των νοσοκομείων σαν επιχειρήσεις, τα οποία θα έχουν έσοδα για να μπορούν να καλύπτουν τα κενά», δήλωσε στον «Ριζοσπάστη» ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων ΠΑΓΝΗ, Δημήτρης Βρύσαλης.

Επόμενος αγωνιστικός σταθμός, με βάση τις αποφάσεις που προέκυψαν στην κοινή σύσκεψη των σωματείων, είναι η οργάνωση συγκέντρωσης - συναυλίας στο Ηράκλειο, στις αρχές Ιούλη.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Πανδημοσιοϋπαλληλικό συλλαλητήριο για τη μονιμοποίηση των συμβασιούχων(2019-02-07 00:00:00.0)
Πληθαίνουν οι πρωτοβουλίες συντονισμού και δράσης για την Υγεία(2018-07-07 00:00:00.0)
Στάση εργασίας και συγκέντρωση στο υπουργείο Υγείας(2018-06-23 00:00:00.0)
Διαμαρτυρία για τα «λουκέτα» και την απληρωσιά(2017-11-16 00:00:00.0)
Τέρμα στην ομηρία του επικουρικού προσωπικού μπορεί να δώσει η μόνιμη δουλειά(2017-08-19 00:00:00.0)
Κινητοποιήσεις στο χώρο της Υγείας(2017-01-31 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ