Παρασκευή 15 Ιούνη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΠΑΜΕ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΠΟΛΕΙΣ
Καμιά νομιμοποίηση στα αντιλαϊκά μέτρα - Οργανώνουμε αγωνιστική συνέχεια!

«Μπροστά οι δικές μας ανάγκες», διαδήλωσαν χτες το μεσημέρι σωματεία και μαζικοί φορείς, διαδηλωτές στην Αθήνα και σε άλλες πόλεις της χώρας, στις κινητοποιήσεις που οργάνωσε το ΠΑΜΕ.

Στην Αθήνα, πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση στην Ομόνοια και πορεία που κατέληξε έξω από τη Βουλή. Την ώρα που η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ έβαζε στην τελική ευθεία την ψήφιση του πολυνομοσχεδίου με τα νέα αντιλαϊκά προαπαιτούμενα, με τη διαδικασία μάλιστα του «επείγοντος», εργαζόμενοι, άνεργοι, αυτοαπασχολούμενοι, νεολαία και γυναίκες έστελναν με τη συμμετοχή τους στο συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ το δικό τους μήνυμα: «Η ανάπτυξή σας τσακίζει τη ζωή μας - Αγώνας, οργάνωση κι αντεπίθεση η απάντησή μας».

Με τα πανό και τα συνθήματά τους οι διαδηλωτές ξεκαθάρισαν πως το παραμύθι της «δίκαιης ανάπτυξης», της «μεταμνημονιακής εποχής» και της «επιστροφής στην κανονικότητα», όχι μόνο δεν τους αποκοιμίζει, αλλά απέναντι στις νέες θυσίες που επιβάλλουν στον λαό εργοδοσία και κυβέρνηση, αντιτάσσουν τις διεκδικήσεις τους, με κριτήριο τις δικές τους ανάγκες.

Επαναφορά του βασικού μισθού στα 751 ευρώ, Συλλογικές Συμβάσεις, κατάργηση του νόμου Κατρούγκαλου που σφαγιάζει τις συντάξεις, νομοθετική κατοχύρωση της κυριακάτικης αργίας: Τα παραπάνω είναι μερικά μόνο από τα μέτωπα πάλης που οι ταξικές δυνάμεις έχουν ανοιχτά, ενώ τα σχετικά αιτήματα αποτυπώθηκαν και στις πικέτες της χτεσινής κινητοποίησης.

ΟΜΟΝΟΙΑ
ΟΜΟΝΟΙΑ
Στη συγκέντρωση στην Ομόνοια μίλησε ο Γιάννης Αναγνώστου, πρόεδρος του Συνδικάτου Οικοδόμων Αθήνας, ενώ αμέσως μετά τα μπλοκ των διαδηλωτών έκαναν πορεία μέχρι τη Βουλή.

«Με ΣΥΡΙΖΑ - ΝΔ φτώχεια κι ανεργία, κέρδη για να έχει η πλουτοκρατία», «Θέλουμε Συμβάσεις Συλλογικές, για όλη την Ελλάδα υποχρεωτικές», «Αυξήσεις στους μισθούς και σταθερή δουλειά - Αγώνας ενάντια στη σύγχρονη σκλαβιά», ήταν μερικά από τα συνθήματα που ακούστηκαν. Παράλληλα, τα σωματεία κατήγγειλαν το ρόλο των εργοδοτικών - κυβερνητικών συνδικαλιστών: «Στον εταιρισμό καμία ανοχή - Οργάνωση και πάλη ταξική».

Στην κινητοποίηση συμμετείχαν επίσης το Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών (ΜΑΣ), η Ομοσπονδία Βιοτεχνικών Σωματείων Αθήνας (ΟΒΣΑ) και η Ομοσπονδία Γυναικών Ελλάδας (ΟΓΕ), ενώ μια σειρά συνδικαλιστικές οργανώσεις, σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, είχαν προκηρύξει στάσεις εργασίας την ώρα της κινητοποίησης.

«Θα μας βρίσκουν συνεχώς απέναντί τους!»

«Συναντιόμαστε και σήμερα στους δρόμους του αγώνα, για να δυναμώσει η φωνή της οργανωμένης πάλης, με το σύνθημα "Μπροστά οι δικές μας ανάγκες"», τόνισε μιλώντας στη συγκέντρωση στην Ομόνοια ο Γιάννης Αναγνώστου, πρόεδρος του Συνδικάτου Οικοδόμων Αθήνας. Υπενθύμισε ότι το χτεσινό συλλαλητήριο πήρε τη σκυτάλη από τις απεργιακές κινητοποιήσεις των ταξικών δυνάμεων το προηγούμενο διάστημα, ενάντια σε παλιά και νέα αντιλαϊκά μέτρα.

ΣΤΑΔΙΟΥ
ΣΤΑΔΙΟΥ
«Η σημερινή μας κινητοποίηση είναι μια απάντηση στη συνεχόμενη επίθεση κυβέρνησης - ΕΕ - κεφαλαίου και στην προπαγάνδα ότι δήθεν τον Αύγουστο ξεμπερδεύουμε με τα μνημόνια και θα ξημερώσουν καλύτερες μέρες για τους εργαζόμενους της χώρας», είπε και πρόσθεσε: «Είμαστε εδώ γιατί ξέρουμε καλά ότι τις λύσεις που έχουμε ανάγκη δεν θα μας τις προσφέρει καμιά κυβέρνηση που φέρνει αντεργατικά πολυνομοσχέδια το ένα πίσω από το άλλο». Επισήμανε πως η κυβέρνηση «αποδεικνύει καθημερινά ότι αποτελεί το πιο αξιόπιστο εργαλείο για το κεφάλαιο και τα συμφέροντά του», όσον αφορά την επίθεση στα λαϊκά δικαιώματα αλλά και το στόχο της «γεωστρατηγικής αναβάθμισης», της διευκόλυνσης του ΝΑΤΟ και των άλλων ιμπεριαλιστών που μπλέκουν το λαό σε κινδύνους. «Θα μας βρίσκουν συνεχώς απέναντί τους σε όλα τα ζητήματα που αφορούν την εργατική τάξη της χώρας μας και τα φτωχά λαϊκά στρώματα», σημείωσε.

Αναφερόμενος στη στάση του εργοδοτικού και κυβερνητικού συνδικαλισμού, που συνεχίζοντας στο γνωστό του δρόμο δεν έκανε το παραμικρό για να οργανωθεί η κινητοποίηση απέναντι στο πολυνομοσχέδιο, αντιπαρέβαλε τις καθημερινές μάχες των ταξικών δυνάμεων: Στο λιμάνι του Πειραιά όπου οι εργαζόμενοι παλεύουν απέναντι στο μονοπωλιακό μεγαθήριο της COSCO, στις Κατασκευές, όπου το Συνδικάτο Οικοδόμων διεκδικεί κλαδική Συλλογική Σύμβαση και έχει ήδη καταφέρει να υπογράψει τρεις εργοταξιακές συμβάσεις στα μεγαλύτερα εργοτάξια της Αττικής, στον κλάδο των Τροφίμων αλλά και στους Ηθοποιούς που οι αγωνιστικές πρωτοβουλίες για τις Συμβάσεις συνεχίζονται.

Κινητοποιήσεις και σε άλλες πόλεις

ΒΟΛΟΣ
ΒΟΛΟΣ
Συγκεντρώσεις και πορείες, πικετοφορίες και εξορμήσεις οργανώθηκαν και χτες, για δεύτερη συνεχόμενη μέρα, σε μια σειρά πόλεις σε όλη τη χώρα, από τη Μακεδονία μέχρι την Κρήτη, από σωματεία και Εργατικά Κέντρα που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ.

Μεταξύ άλλων:

Με μαζική συμμετοχή έγινε η συγκέντρωση και η πορεία που οργάνωσε το Εργατικό Κέντρο στα Γιάννενα. Την ομιλία έκανε ο πρόεδρος του Σωματείου Συνταξιούχων ΙΚΑ. Συγκέντρωση πραγματοποίησε και το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Λαμίας, στην πλατεία Πάρκου. Σωματεία και φορείς διαδήλωσαν στο Ηράκλειο, μετά από κάλεσμα της τοπικής Γραμματείας του ΠΑΜΕ. Στον Βόλο, έγινε συγκέντρωση στην πλατεία Πανεπιστημίου, ενώ ακολούθησε πορεία στους δρόμους της πόλης, παρά τη βροχή. Συγκεντρώσεις και πικετοφορίες οργανώθηκαν στη Χαλκίδα και στη Νέα Αρτάκη από σωματεία της περιοχής.


ΓΙΑΝΝΕΝΑ
ΓΙΑΝΝΕΝΑ
ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Η απεργιακή συγκέντρωση της Αθήνας(2018-06-01 00:00:00.0)
Κινητοποίηση για την εφαρμογή της ΣΣΕ(2017-12-02 00:00:00.0)
Δουλειά εργάτη τον εργάτη για την οργάνωση της πάλης(2011-01-28 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ