Σάββατο 9 Ιούνη 2018 - Κυριακή 10 Ιούνη 2018 - 2η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΟ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ
Απάντηση στην αντιλαϊκή κλιμάκωση με συλλαλητήρια στις 14 Ιούνη

Στη 1 μ.μ. στην Ομόνοια το συλλαλητήριο στην Αττική

Συλλαλητήρια ενάντια στο νέο αντιλαϊκό πολυνομοσχέδιο με τα προαπαιτούμενα της 4ης «αξιολόγησης», που φέρνει στη Βουλή με την απαράδεκτη διαδικασία του «επείγοντος» η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, οργανώνει το ΠΑΜΕ στην Αθήνα και σε άλλες πόλεις της χώρας, την Πέμπτη 14 Ιούνη, καλώντας τους εργαζόμενους και το λαό σε δυνάμωμα της πάλης με σύνθημα «Μπροστά οι δικές μας ανάγκες!», απέναντι σε εργοδοσία - κυβέρνηση - ΕΕ.

Στην Αττική, το συλλαλητήριο θα γίνει στην Ομόνοια, στη 1 το μεσημέρι.

Το ΠΑΜΕ προχώρησε σε αλλαγή της ώρας της συγκέντρωσης στην Αθήνα (αρχικά είχε εξαγγελθεί για το απόγευμα), καθώς, όπως εξηγεί σε ανακοίνωσή του, η κυβέρνηση «με τα γνωστά τερτίπια της επιδιώκει την Πέμπτη 14 Ιούνη να έχουν ψηφιστεί στη Βουλή έως τις 3 το μεσημέρι τα προαπαιτούμενα της 4ης "αξιολόγησης"».

Στη Θεσσαλονίκη, το συλλαλητήριο θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 13 Ιούνη, στις 7 μ.μ., στο Αγαλμα Βενιζέλου, ενώ κινητοποιήσεις θα γίνουν και σε μια σειρά άλλες πόλεις της χώρας.

Το ΠΑΜΕ στην ανακοίνωσή του για τα συλλαλητήρια τονίζει μεταξύ άλλων: «Κανένας εργαζόμενος δεν πρέπει να παρασυρθεί από τις υποσχέσεις και τα μεγάλα λόγια της κυβέρνησης, που τάζει λαγούς με πετραχήλια όσον αφορά τις Συλλογικές Συμβάσεις και τον κατώτερο μισθό. Η "μεταμνημονιακή Ελλάδα" όχι μόνο δεν φέρνει ανάκτηση των απωλειών και ανακούφιση για τον εργαζόμενο λαό, αλλά θα ενισχύσει ακόμα περισσότερο την αντιλαϊκή επίθεση, με βάση τα μνημόνια επιτήρησης της ΕΕ».

Κάλεσμα συμμετοχής στα συλλαλητήρια απευθύνουν με ανακοινώσεις τους μια σειρά Ομοσπονδίες, Εργατικά Κέντρα και Σωματεία, συνδέοντας την προετοιμασία τους με τις κινητοποιήσεις και τις αγωνιστικές πρωτοβουλίες που αναπτύσσονται σε διάφορους κλάδους και χώρους δουλειάς.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ