Σάββατο 9 Ιούνη 2018 - Κυριακή 10 Ιούνη 2018 - 2η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΒΟΥΛΗ
ΝΔ - ΠΑΣΟΚ
Δεν γνωρίζουν τίποτα για το «φόνο»...

Σαν ευκαιρία για «καβγά» για το ποιος έκανε... το λιγότερο κακό στους εργαζόμενους εξέλαβαν την Επίκαιρη Επερώτηση του ΚΚΕ οι εκπρόσωποι των αστικών κομμάτων, απορρίπτοντας ωστόσο διά της σιωπής την πρόταση νόμου των 513 συνδικαλιστικών οργανώσεων για την επαναφορά των ΣΣΕ και του κατώτερου μισθού στα 751 ευρώ, δείχνοντας ότι είναι στην ίδια μεριά με το κεφάλαιο.

Ο εισηγητής της ΝΔ Γ. Βρούτσης επεχείρησε να φορτώσει όλο το αντεργατικό πλαίσιο των τελευταίων ετών, στο οποίο πρωτοστάτησε η ΝΔ, στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ που το επεκτείνει παραπέρα, κατηγορώντας την για «ιδεοληψίες» και ότι «δεν έπραξε όσα έπρεπε για να μην φέρει πρόσθετα βάρη στο λαό», τα οποία παρουσίασε ως αποτέλεσμα της ανικανότητας και αναποτελεσματικότητάς της. Κι αυτό, όταν είναι γνωστό ότι οι ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ έχτισαν πάνω στο προηγούμενο αντιλαϊκό θεσμικό πλαίσιο των ΝΔ - ΠΑΣΟΚ. Το διατήρησαν στο ακέραιο και όσα μέτρα έφεραν επιπλέον, ήρθαν ως επιταγή του κεφαλαίου για παραπέρα φτήνεμα της εργατικής δύναμης, στο πλαίσιο που αποδέχεται και υπηρετεί και η ΝΔ. Μάλιστα, ο Βρούτσης δεν δίστασε, κάνοντας το μαύρο άσπρο, να παρουσιάσει τους σχετικούς νόμους της ΝΔ και του ίδιου προσωπικά επί θητείας του στο υπουργείο Εργασίας ως... προστασία των εργαζομένων!

Εκ μέρους της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, ο εισηγητής Ανδ. Λοβέρδος, επίσης υπερασπίστηκε το αντεργατικό θεσμικό πλαίσιο και τα πεπραγμένα των προηγούμενων κυβερνήσεων, με κορμό τη συμμετοχή του ΠΑΣΟΚ, απευθύνοντας ταυτόχρονα κατηγορίες κατά της κυβέρνησης ότι όσα επακολούθησαν, δεν ήταν λόγω επιταγών του κεφαλαίου, αλλά ελέω της «αναποτελεσματικότητάς» της. Ταυτόχρονα, σε χαρακτηριστική σύμπλευση με την κυβέρνηση και τη ΝΔ, απέφυγε οποιαδήποτε δέσμευση για αναπλήρωση των απωλειών που έχουν υποστεί οι εργαζόμενοι όλα αυτά τα χρόνια.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ