Τετάρτη 17 Οχτώβρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
Στο στόχαστρο οι λαοί
Το ΚΚΕ και οι «Ταλιμπάν» της αμερικανοκρατίας

H Ελλάδα του ελληνικού λαού (αφού υπάρχει και η Ελλάδα του «ευχαριστούμε τις ΗΠΑ») από τις 11 Σεπτέμβρη διαπράττει ένα μέγα «έγκλημα»! Ποίο; Το «έγκλημά της» είναι ότι αρνείται να συμψηφίσει τα θύματα του Μανχάταν με τα «λάθη» του ΝΑΤΟ στη Γιουγκοσλαβία.

Αρνείται να ασελγήσει κατά της μνήμης 7.000 αθώων θυμάτων, συμψηφίζοντας το χαμό τους, με το χαμό των υπόλοιπων θυμάτων του ευρωατλαντικού ιμπεριαλισμού.

Αρνείται, η Ελλάδα του ελληνικού λαού να παραγράψει τα εγκλήματα του Πενταγώνου και των Ευρωπαίων συμμάχων του, δίνοντας το άλλοθι για τα επόμενα εγκλήματα.

Αυτή είναι η Ελλάδα που αρνείται να υποκύψει στην «τρομοκρατία του ιμπεριαλισμού». Λόγω, ακριβώς, της συμπεριφοράς της έχει τεθεί στο στόχαστρο των εγχώριων «Ταλιμπάν» του Μπους.

Οι εγχώριοι «Ταλιμπάν» του Μπους, συνιστούν ένα νέο είδος «μουτζαχεντίν» του ραγιαδισμού. Η δράση τους είναι πια ευδιάκριτη. Χωρίζεται σε «κεφάλαια». Ας τα παρακολουθήσουμε:

Κεφάλαιο 1ο: Αντικομμουνισμός

Του μοναδικού κόμματος του οποίου συνεδρίασε η ΚΕ, αμέσως μετά το πλήγμα της 11ης Σεπτέμβρη ήταν η ΚΕ του ΚΚΕ. Κανένα άλλο κόμμα δε συνήλθε σε τόσο υψηλό επίπεδο και κανένα άλλο κόμμα δεν καταδίκασε σε τόσο υψηλό επίπεδο, τόσο άμεσα, το τρομοκρατικό χτύπημα.

Η ΚΕ του ΚΚΕ στις εκτιμήσεις της για την κατάσταση μετά τις 11 Σεπτέμβρη, το πρώτο πράγμα που έκανε ήταν να καταδικάσει την τρομοκρατική ενέργεια της 11ης Σεπτέμβρη.

Στον τίτλο κιόλας της απόφασης της ΚΕ, που συνήλθε μόλις 4 μέρες μετά το χτύπημα, στις 15 Σεπτέμβρη, αναφέρεται: «Ανακοίνωση της ΚΕ για τη νέα κατάσταση που διαμορφώνεται ύστερα από το τρομοκρατικό πλήγμα που εκδηλώθηκε στις ΗΠΑ».

***

Αυτός ήταν ο τίτλος της Απόφασης της ΚΕ. Η καταδίκη της τρομοκρατίας βρίσκεται κιόλας στον τίτλο της ανακοίνωσης. Κι όμως!

Εδώ και ένα μήνα, ωστόσο, τα φερέφωνα των Αμερικανο-ευρωπαίων εμφανίζονται στα τηλεπαράθυρα και ως γνήσιοι γκεμπελίσκοι, επαναλαμβάνουν, απευθυνόμενοι στο ΚΚΕ: «Γιατί δε λέτε ότι αυτό που συνέβη στις ΗΠΑ ήταν τρομοκρατία;»! «Είστε υπέρ ή κατά της τρομοκρατίας;»!

Εχουν το θράσος να απευθύνουν τέτοιο ερώτημα στους κομμουνιστές!

***

Αλήθεια, μήπως δεν ξέρουν να διαβάζουν; Μήπως δε γνωρίζουν γράμματα; Μήπως είναι απλώς μικρόνοες; Μήπως δεν άκουσαν τις προηγούμενες της απόφασης δηλώσεις της Αλ. Παπαρήγα;

Οχι βέβαια. Ούτε βλάκες είναι, και γράμματα γνωρίζουν. Απλώς προσποιούνται. Απλώς είναι κοινοί προβοκάτορες. Σκόπιμα κάνουν ότι «δεν ξέρουν» τη θέση του ΚΚΕ για την τρομοκρατία (γενικά) και για την εκδήλωσή της στις ΗΠΑ (ειδικά). Ετσι, από τον Μητσοτάκη και τον Γ. Παπανδρέου μέχρι τη Δαμανάκη, επιμένουν στη θρασύτατη προβοκάτσια ότι το ΚΚΕ «δεν έχει καθαρή θέση για την τρομοκρατία» (!), όπως ισχυρίζονται, και επιμένουν στην προβοκάτσια, όχι διότι δε γνωρίζουν τη θέση του ΚΚΕ, αλλά επειδή τούς ενοχλεί η ουσία της θέσης του ΚΚΕ:

«Η συμπάθεια απέναντι στα θύματα και το δοκιμαζόμενο αμερικανικό λαό δεν μπορεί και δεν πρέπει να μετατραπεί σε συμπάθεια και ανοχή στην κρατική πολιτική των ΗΠΑ και των άλλων ιμπεριαλιστικών δυνάμεων που οργανώνουν την κρατική και παρακρατική τρομοκρατία, δημιουργούν και εκπαιδεύουν τρομοκρατικές ομάδες (...)», τονίζεται στην απόφαση της 15ης Σεπτέμβρη.

Αυτή είναι η κρυστάλλινη τοποθέτηση του ΚΚΕ που τους ενοχλεί. Και τους ενοχλεί διπλά, γιατί εκτός από σωστή (και το γνωρίζουν) είναι μια θέση που απηχεί την άποψη της συντριπτικής πλειοψηφίας του λαού μας.

Ας το πάρουν απόφαση: Το ΚΚΕ δεν πρόκειται να παραγράψει με το αίμα των 7.000 αθώων θυμάτων της Νέας Υόρκης το αίμα των Σέρβων, των Ιρακινών, των Σομαλών, όπως κάνουν οι κύριοι του ΠΑΣΟΚ, της ΝΔ και του ΣΥΝ, για να βγάλουν «λάδι» και «αθώα περιστερά» τη CIA και τα αφεντικά της.

Για το ΚΚΕ, το κλάμα της μάνας που έχασε το παιδί της στους δίδυμους πύργους είναι το ίδιο σπαρακτικό με το κλάμα της Σέρβας, της Ιρακινής και της Αφγανής μάνας που έχασαν τα παιδιά τους από την κρατική τρομοκρατία των ΗΠΑ και της ΕΕ.

Κεφάλαιο 2ο: Στρεψοδικία

Οι κύριοι του ΠΑΣΟΚ, και της ΝΔ, η κ.Δαμανάκη, δηλώνουν αμερικανότεροι των Αμερικανών. Την ίδια ώρα μάς ρωτούν, ρωτούν τους κομμουνιστές, αν είναι υπέρ ή κατά της τρομοκρατίας. Οι αμερικανότεροι των Αμερικανών τολμούν να ρωτούν τους κομμουνιστές αν είναι υπέρ ή κατά της τρομοκρατίας!

Αντιγυρίζουμε το ερώτημα: Οι κύριοι του ΠΑΣΟΚ, της ΝΔ, του ΣΥΝ, η κ.Δαμανάκη, είναι υπέρ ή κατά της τρομοκρατίας; Μόνο προσοχή. Η απάντηση σχετίζεται άμεσα με την απάντηση σε ένα άλλο, στο επόμενο και βασικό ερώτημα. Και το βασικό ερώτημα είναι ένα: «Ποιος είναι υπέρ και ποιος είναι κατά της αμερικανοκρατίας;». Ιδού το πραγματικό ερώτημα.

Πριν απαντήσουν, πάντως, οι «φίλοι» μας, έχουμε να θυμίσουμε τα εξής:

α) Οι ΗΠΑ - σύμφωνα με τα στοιχεία της ίδιας της CIA - μόνο μέσα στο διάστημα 1961- 1975 οργάνωσαν 900 (!) τρομοκρατικές επιχειρήσεις σε όλο τον κόσμο.

β) Οι ΗΠΑ στήριξαν, οργάνωσαν, εκπαίδευσαν και συντηρούν στα Βαλκάνια τον τρομοκρατικό στρατό του UCK.

γ) Οι ΗΠΑ στήριξαν, οργάνωσαν, εκπαίδευσαν και χρηματοδότησαν επί δεκαετίες το αφιόνι και τον ισλαμικό φονταμενταλισμό σαν «ανάχωμα» στον κομμουνισμό.

δ) Δημιούργησαν τον ίδιο τον Μπιν Λάντεν, «γέννησαν» τους Ταλιμπάν και τώρα στηρίζουν τους άλλους, τη Βόρεια Συμμαχία, που είναι ίδιοι και χειρότεροι από τους Ταλιμπάν (σ.σ: δε γνωρίζουν η κ.Δαμανάκη και η κ.Μπακογιάννη ότι η κατάσταση των γυναικών του Αφγανιστάν την εποχή της κυριαρχίας της Βόρειας Συμμαχίας ήταν ίδια ακριβώς με την κατάσταση που ζουν εκεί οι γυναίκες και επί Ταλιμπάν;).

ε) Οι ΗΠΑ στηρίζουν το τρομοκρατικό - στρατοκρατικό καθεστώς της Αγκυρας που κατέχει τη μισή Κύπρο, που δολοφονεί Κούρδους και εξοντώνει αγωνιστές των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στα λευκά κελιά της γειτονικής χώρας. Το ΠΑΣΟΚ, η ΝΔ, η κ.Δαμανάκη ως σύμμαχοι των ΗΠΑ κατά της τρομοκρατίας είναι προφανώς και σύμμαχοι του καθεστώτος της Τουρκίας (αλλά και του Ισραήλ) που επίσης συμμαχούν με τις ΗΠΑ κατά της τρομοκρατίας. Η Τουρκία των λευκών κελιών σύμμαχος της κ.Δαμανάκη στον αγώνα της κατά της τρομοκρατίας. Ωραίους συμμάχους έχει η κ.Δαμανάκη.

στ) Οι ΗΠΑ στήριξαν, εξόπλισαν και δημιούργησαν τους «Κόντρας» στη Νικαράγουα, τον Σαντάμ στο Ιράκ, τον Νοριέγκα στον Παναμά, τον Πινοσέτ στη Χιλή, τον Παπαδόπουλο στην Ελλάδα, τον Μουσάραφ στο Πακιστάν. Εχετε δει κανέναν εκπαιδευτή τρομοκρατών ή δικτατόρων να ενδιαφέρεται για την πάταξη της τρομοκρατίας;

ζ) Οι ΗΠΑ -αποδεδειγμένα πλέον- κατηύθυναν όλο το κύμα της μαζικής ακροδεξιάς τρομοκρατίας που σάρωσε την Ευρώπη τη δεκαετία του '70, έστησαν το παρακρατικό δίκτυο της «Γκλάντιο» και της «Κόκκινης Προβιάς», διείσδυσαν σε τρομοκρατικές ομάδες τύπου «Ερυθρές Ταξιαρχίες», γεγονός που εξηγεί και την πορεία αυτών των ομάδων, καθώς και τη δράση τους εναντίον αθώων και εναντίον πολιτικών στόχων, μετά την εξάρθρωση των ιστορικών τους ηγεσιών.

***

Ολα αυτά τα γνωστά για τις ΗΠΑ, έγιναν με την αγαστή σύμπνοια των Ευρωπαίων εταίρων τους.

Επομένως, επανερχόμαστε στο αρχικό μας ερώτημα: Το ΠΑΣΟΚ, η ΝΔ και οι του ΣΥΝ και όλοι οι σύμμαχοι των ΗΠΑ, με το να συντάσσονται με τις ΗΠΑ, είναι «υπέρ ή κατά της τρομοκρατίας»;

Κεφάλαιο 3ο: Αμερικανοδουλία

Το ΠΑΣΟΚ, η ΝΔ, η κ. Δαμανάκη, ο κ. Μπίστης κ.ά. προσυπογράφουν ό,τι λέει ο Μπους.

Ο Μπους, όμως, μεταξύ άλλων λέει ότι υπάρχουν και 60 χώρες στον κόσμο που θα υποστούν την μήνιν των ΗΠΑ, γιατί υποθάλπουν τρομοκράτες! Οι ΗΠΑ στον κατάλογο των «τρομοκρατών» που διένειμαν, ισχυρίζονται ότι οι αριστεροί αγωνιστές της Κολομβίας είναι «τρομοκράτες», ότι οι Παλαιστίνιοι είναι «τρομοκράτες», ότι οι Κούρδοι είναι «τρομοκράτες», ότι η Κούβα είναι «τρομοκράτης»!

Το ΠΑΣΟΚ, η ΝΔ, αυτά τα «αριστερά» τους δεκανίκια, συμμαχούν με τις ΗΠΑ και υπογράφουν.

Ας το πάρουν όμως, απόφαση: Το ΚΚΕ δεν πρόκειται να υπογράψει ποτέ ότι οι αγώνες των λαών για τα δίκαιά τους είναι «τρομοκρατία».

Ποιος, λοιπόν, είναι υπέρ και ποιος είναι κατά της παγκόσμιας τρομοκρατίας;

***

Το ΠΑΣΟΚ, και η ΝΔ, υπέγραψαν την ίδια κιόλας μέρα του πλήγματος στις ΗΠΑ την ενεργοποίηση του άρθρου 5, αρκούμενοι στο διάγγελμα Μπους και χωρίς κανείς να γνωρίζει τι είχε συμβεί. Τόσο έτοιμοι ήταν να συμπορευτούν με τις ΗΠΑ. Ολα τα άλλα περί «στοιχείων» και «αποδείξεων» για τους ενόχους είναι απλώς κουραφέξαλα. «Μα και τι άλλο μπορούσαμε να κάνουμε;», ρωτούν με εκείνη τη γνωστή «αθωότητα» του ραγιά;

Απαντάμε: Αν δεν μπορούν να κάνουν τίποτε άλλο πέρα από το να είναι υπηρέτες των ΗΠΑ, αν δεν μπορούν να συμπορευτούν με τις αντιπολεμικές διαθέσεις του ελληνικού λαού, πράγμα που, βεβαίως, ούτε το θέλουν ούτε το μπορούν, άλλωστε από τον πόλεμο είναι που προσδοκά κέρδη η ολιγαρχία, τότε ας κάνουν κάτι άλλο: Ας δηλώσουν ευθέως και επισήμως ότι θέλουν την Ελλάδα ένα ακόμα αστεράκι που θα ανεμίζει στην αμερικανική σημαία. Ας δηλώσουν ευθέως και επισήμως ότι θέλουν την Ελλάδα νομαρχία των ΗΠΑ με ανθύπατο τον Μίλερ. Ας το δηλώσουν. Ευθέως και επισήμως. Εξίσου ευθέως και εξίσου επισήμως θα λάβουν την απάντηση από τον ελληνικό λαό.

Κεφάλαιο 4ο: Φιλοπόλεμος «ανθρωπισμός»!

Το ΠΑΣΟΚ, η ΝΔ, ο ΣΥΝ και οι Τζανετάκο - Πρετεντέρηδες κατηγορούσαν το ΚΚΕ για τις αντιπολεμικές διαδηλώσεις, έφτασαν να αποκαλούν «αλήτες» (!) τους φιλειρηνιστές που φωνάζουν το «Φονιάδες των λαών Αμερικάνοι» και μας ρωτούσαν όλο ειρωνεία: «Μα καλέ πού τον είδατε τον πόλεμο και διαδηλώνετε; Αν γινόταν πόλεμος θα είχατε ένα δίκιο, αλλά τώρα;»...

Από την περασμένη Κυριακή, δυστυχώς δικαιωθήκαμε. Ο πόλεμος είναι πλέον ορατός από CNN μέχρι... Αλ Τζαζίρα. Και ω! του θαύματος: Από το «πού είναι ο πόλεμος», όλοι μαζί, σαν χορωδία, πέρασαν τώρα στο τι ωραίος που είναι ο πόλεμος, στο ότι ο πόλεμος ήταν αυτονόητος(!) ότι είναι ανθρωπιστικός(!) ότι δε στρέφεται κατά του αφγανικού λαού!

Ο εν λόγω «ανθρωπισμός», ο ανθρωπισμός του ΠΑΣΟΚ, της ΝΔ, της κ.Δαμανάκη μετρά ήδη μερικές εκατοντάδες θύματα αμάχων στο Αφγανιστάν.

***

Το ΠΑΣΟΚ, η ΝΔ και οι συν αυτοίς κάνουν ότι δε γνωρίζουν ότι ο καπιταλισμός, για να ξεπεράσει την κρίση που ο ίδιος παράγει, γεννάει ιμπεριαλιστικούς πολέμους και καταστροφές και υποκρίνονται ότι ο πόλεμος αφορά την τρομοκρατία!

Ψεύδονται και το γνωρίζουν. Στην πραγματικότητα, οι εγχώριοι «Ταλιμπάν» του Μπους:

  • Χειροκροτούν το καθεστώς διεθνούς στρατιωτικού νόμου που έχουν επιβάλει η ΗΠΑ.
  • Ευλογούν τον ιμπεριαλιστικό πόλεμο, βαφτίζοντας «αντιτρομοκράτες» τους... αρχιτρομοκράτες!

Με δυο λόγια: Γίνονται συνένοχοι και σύμμαχοι όσων σκυλεύουν και τυμβωρυχούν κατά 7.000 αθώων θυμάτων, για να δικαιολογήσουν μια σταυροφορία που αδιαφορεί για τον Λάντεν, αλλά ενδιαφέρεται σφόδρα για τις πετρελαϊκές πηγές και τα γεωστρατηγικά περάσματα περί την Κασπία και την Ασία, συνολικά.


Νίκος ΜΠΟΓΙΟΠΟΥΛΟΣ


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ