Σίγουρα, περισσότερο ασφαλής, απ' όσο θα αισθάνονται οι κάτοικοι, οι άμαχοι του Αφγανιστάν, οι οποίοι αντιμετωπίζουν τα «έξυπνα» αμερικανικά όπλα, που ενίοτε αστοχούν, όπως παραδέχτηκε και ο Τ. Μίλερ. Αυτός ο πόλεμος, είπε ο πρεσβευτής, δε θα κρατήσει ούτε μέρες, ούτε μήνες, θα είναι μακρύς, θα γίνουν λάθη (!), αλλά στόχος των ΗΠΑ είναι η ελαχιστοποίηση των ανθρώπινων απωλειών!
Στις δηλώσεις του, ο Τ. Μίλερ βρήκε να πει πολλά καλά λόγια για τον Κ. Σημίτη και αφού τέλειωσε με την επίδειξη αβροφροσύνης, όταν ρωτήθηκε αν έχουν ενισχυθεί τα μέτρα ασφαλείας για τους Αμερικανούς υπηκόους και το προσωπικό της πρεσβείας, εξέφρασε την ικανοποίησή του για τα μέτρα ασφαλείας που εφαρμόζονται στην Ελλάδα.
Οι δύο άνδρες συζήτησαν τις διεθνείς εξελίξεις μετά τα τρομοκρατικά χτυπήματα της 11ης Σεπτεμβρίου, τις διμερείς σχέσεις, καθώς και θέματα που αφορούν στη συνεργασία των δύο χωρών για την καταπολέμηση της τρομοκρατίας.
Ο Αμερικανός διπλωμάτης επισήμανε ότι η τρομοκρατία μάς απειλεί όλους και συνέστησε προσοχή, αλλά όχι πανικό. Αναφερόμενος στους βομβαρδισμούς στο Αφγανιστάν, ο Τ. Μίλερ δήλωσε ότι καταβάλλονται προσπάθειες να ελαχιστοποιηθούν οι απώλειες μεταξύ αμάχων και ξεκαθάρισε ότι οι επιχειρήσεις δεν πρόκειται να τελειώσουν «σε μία ημέρα».