Τρίτη 5 Ιούνη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΔΙΕΘΝΗ
ΟΕΝΓΕ
Οργάνωση ιατρικής αποστολής, έμπρακτης αλληλεγγύης στη Γάζα

Η ανταλλαγή σκέψεων για τους τρόπους με τους οποίους θα μπορούσε η Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ) να συμβάλει στη στήριξη του αγώνα του Παλαιστινιακού λαού ήταν το κεντρικό χαρακτηριστικό της συνάντησης που πραγματοποιήθηκε την περασμένη Πέμπτη (31/5/18) μεταξύ της Εκτελεστικής Γραμματείας της ΟΕΝΓΕ με τον Παλαιστίνιο πρέσβη Μαρουάν Τουμπάσι.

Σε αυτό το φόντο, η ΟΕΝΓΕ καλεί τους νοσοκομειακούς γιατρούς να δηλώσουν στις Ενώσεις Νοσοκομειακών Γιατρών και στην ΟΕΝΓΕ διαθεσιμότητες για οργάνωση ιατρικής αποστολής, έμπρακτης αλληλεγγύης στη Γάζα. Για την αποστολή αυτή χρειάζονται ιδιαίτερα χειρουργικές ειδικότητες (γενικοί χειρουργοί, αγγειοχειρουργοί, ορθοπεδικοί και αναισθησιολόγοι).

Η αντιπροσωπεία της Εκτελεστικής Γραμματείας της ΟΕΝΓΕ εξέφρασε στον Παλαιστίνιο πρέσβη την αλληλεγγύη της και την αμέριστη συμπαράστασή της στον σκληρά δοκιμαζόμενο Παλαιστινιακό λαό και τον δίκαιο αγώνα του για να έχει τη δική του πατρίδα, για την ύπαρξη ανεξάρτητου, κυρίαρχου Παλαιστινιακού κράτους, στα όρια του 1967, με πρωτεύουσα την Ανατολική Ιερουσαλήμ.

Από την πλευρά του, ο Παλαιστίνιος πρέσβης αναφέρθηκε στα βάσανα του Παλαιστινιακού λαού, στις δυσκολίες περίθαλψης των χιλιάδων τραυματιών.

Η Ομοσπονδία καλεί τους νοσοκομειακούς γιατρούς σε ανυποχώρητο αγώνα για την ανατροπή των πολιτικών που οδηγούν τους λαούς στη σφαγή και απαιτεί από την ηγεσία του υπουργείου Υγείας και την ελληνική κυβέρνηση να ανταποκριθεί άμεσα στο αίτημα της Παλαιστινιακής αρχής, για να εκφραστεί έμπρακτα η αλληλεγγύη του ελληνικού λαού στον Παλαιστινιακό λαό.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ