Τετάρτη 23 Μάη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΔΙΕΘΝΗ
ΡΩΣΙΑ
Νέες κυρώσεις - απάντηση στις ΗΠΑ

ΜΟΣΧΑ - ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ.--

Νέες κυρώσεις εναντίον των ΗΠΑ και άλλων κρατών, ως απάντηση στις κυρώσεις που επιβλήθηκαν στη Ρωσία τον περασμένο Απρίλη από την αμερικανική κυβέρνηση, ψήφισε χτες η ρωσική Κάτω Βουλή (Δούμα). Ανάμεσα σε άλλα, ο νόμος δίνει τη δυνατότητα στον Ρώσο Πρόεδρο και την κυβέρνηση να αποφασίσει απαγόρευση εισαγωγών από τις ΗΠΑ, αλλά και να παύσει τη συνεργασία με κράτη ή κρατικές οργανώσεις, με την προϋπόθεση ότι δεν πρόκειται για προϊόντα «ζωτικής σημασίας», που δεν παράγονται αντίστοιχα στη Ρωσία ή άλλες χώρες. Ταυτόχρονα, σε περίπτωση που αλλάξει η κατάσταση με την επιβολή κυρώσεων κατά της Ρωσίας, η ρωσική κυβέρνηση θα άρει αυτούς τους περιορισμούς.

«Ο νόμος στοχεύει στην προστασία των συμφερόντων και της ασφάλειας της Ρωσίας (...) από εχθρικές ενέργειες των ΗΠΑ και άλλων κρατών που μπορεί να πάρουν τη μορφή πολιτικών και οικονομικών κυρώσεων», σημειώνεται στην αιτιολόγηση του νόμου.

Πάντως ο νόμος δεν αναφέρει συγκεκριμένες βιομηχανίες, αγαθά ή υπηρεσίες που υπόκεινται σε αντικυρώσεις. Αναμένεται να δημοσιευτεί και να τεθεί σε ισχύ τις επόμενες μέρες.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ