Τετάρτη 23 Μάη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΔΙΕΘΝΗ
ΚΟΥΒΑ
Στους 111 οι νεκροί της αεροπορικής τραγωδίας

Την ώρα που συνεχίζεται το δύσκολο έργο της περισυλλογής και ταυτοποίησης των θυμάτων του αεροπορικού δυστυχήματος που συνέβη στις 18 Μάη στην Κούβα λίγο έξω από το αεροδρόμιο της Αβάνας, έγινε γνωστό ότι μία από τις τρεις επιζήσασες γυναίκες, 23 χρόνων, εξέπνευσε χτες στο νοσοκομείο «Γκαλίξτο Γκαρσία». Ετσι ο απολογισμός έφτασε τους 111 νεκρούς από τους συνολικά 113 (107 επιβάτες και 6μελές πλήρωμα). Οι άλλες δύο γυναίκες βρίσκονται ακόμα σε πολύ κρίσιμη κατάσταση με εκτεταμένα εγκαύματα και δίνεται υπεράνθρωπη μάχη να κρατηθούν στη ζωή.

Θυμίζουμε ότι το αεροσκάφος, τύπου «Boeing 737-200», το οποίο εκτελούσε το δρομολόγιο από την πρωτεύουσα Αβάνα προς το Ολγκίν και είχε ενοικιάσει η Κουβανική Αεροπορία από τη μεξικανική εταιρεία «Global Air» ή «Aerolineas Damojh», που έκανε πτήσεις τσάρτερ, κατέπεσε για άγνωστη έως τώρα αιτία λίγα μόλις λεπτά μετά την απογείωσή του. Εως τώρα έχει βρεθεί ο καταγραφέας δεδομένων του αεροσκάφους και αναζητείται ο καταγραφέας πτήσης, που μπορεί να δώσει πιο καθαρές απαντήσεις. Στη διερεύνηση των αιτιών της πτώσης συμμετέχουν εκτός από τις κουβανικές αρχές και εκπρόσωποι της κατασκευάστριας αμερικανικής εταιρείας αλλά και της μεξικανικής διαχειρίστριας εταιρείας του αεροσκάφους.

Σύμφωνα με δηλώσεις του Κουβανού υπουργού Μεταφορών, Αντέλ Ισκιέρντο, που εξήγησε τους λόγους του δανεισμού αεροσκαφών, «το εμπάργκο των ΗΠΑ εναντίον της Κούβας, που συνεχίζεται, έχει κοστίσει μόνο μέσα στο 2017 στην υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας και την Κουβανική Αεροπορία πάνω από 70 εκατομμύρια δολάρια».

Επίσης, ανακοινώθηκε ότι στο αεροσκάφος είχε διενεργηθεί η τελευταία επιθεώρηση ασφαλείας στις 21 - 24 Νοέμβρη του 2017 και ήταν ηλικίας 39 χρόνων.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ