Σάββατο 12 Μάη 2018 - Κυριακή 13 Μάη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Πολύμορφες παρεμβάσεις τις επόμενες μέρες

Η Λαϊκή Επιτροπή Κερατσινίου - Δραπετσώνας, κλιμακώνοντας τη δράση που έχει αναπτύξει όλο το προηγούμενο διάστημα, καλεί συνδικαλιστικούς και μαζικούς φορείς σε σύσκεψη για την καλύτερη οργάνωση του αγώνα, σταθμοί του οποίου θα είναι: Η παρέμβαση στο υπουργείο Ενέργειας και Περιβάλλοντος, στις 21/5, με προσυγκέντρωση στις 11 το πρωί στην πλατεία Κύπρου. Η συγκέντρωση στην πλατεία Κύπρου, στις 5/6, στις 7 μ.μ. και πορεία προς τα καζάνια. Λαϊκό γλέντι στις 16/6, στις 8 μ.μ. στην περιοχή των Λιπασμάτων και έπεται συνέχεια.

Πρωτοβουλίες για την οργάνωση του αγώνα, σε συντονισμό με τη Λαϊκή Επιτροπή, έχουν αναλάβει ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Κερατσινίου - Περάματος «Ν. Πλουμπίδης», η ΕΛΜΕ Πειραιά, η Ενωση Γονέων Κερατσινίου - Δραπετσώνας κ.ά.

Διεκδικούν: Να ανακληθούν οι άδειες των εταιρειών πετρελαιοειδών και σε ό,τι αφορά το Κερατσίνι και τη Δραπετσώνα, της εταιρείας «Oil One». Μετεγκατάσταση των καζανιών εκτός οικιστικού ιστού, με όλα τα απαραίτητα μέτρα για το περιβάλλον. Να απαλλοτριωθεί το σύνολο των 640 στρεμμάτων της περιοχής των Λιπασμάτων, όπου βρίσκονται οι εγκαταστάσεις της «Oil One», προς όφελος των εργαζομένων και των κατοίκων της περιοχής (υποδομές, αναψυχή, πολιτισμός, άθληση, υγεία). Καμία δραστηριότητα με ιδιωτικοοικονομικά επιχειρηματικά κριτήρια, καμία ανταποδοτική λειτουργία, άμεση ή έμμεση.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ