Σάββατο 12 Μάη 2018 - Κυριακή 13 Μάη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΜΟΙ ΚΑΙ ΣΧΕΔΙΑ ΠΟΥ ΜΥΡΙΖΟΥΝ ΜΠΑΡΟΥΤΙ
ΕΕΔΥΕ - ΠΑΜΕ - ΟΓΕ
Παράσταση διαμαρτυρίας στην πρεσβεία του Ισραήλ

Τη Δευτέρα 14/5 στις 7 μ.μ.

Σε παράσταση διαμαρτυρίας στην πρεσβεία του Ισραήλ, τη Δευτέρα 14 Μάη, στις 7 μ.μ., καλεί η Ελληνική Επιτροπή για τη Διεθνή Υφεση και Ειρήνη (ΕΕΔΥΕ) καταγγέλλοντας την απόφαση των ΗΠΑ να μεταφέρουν την πρεσβεία τους από το Τελ Αβίβ στην Ιερουσαλήμ, αναγνωρίζοντας με αυτόν τον τρόπο στην πράξη την Ιερουσαλήμ ως πρωτεύουσα του Ισραήλ και βάζοντας νέα «φωτιά» στο Παλαιστινιακό και στην ευρύτερη περιοχή της Μέσης Ανατολής.

Σε μαζική συμμετοχή στην παράσταση διαμαρτυρίας καλεί και το ΠΑΜΕ. Απευθύνεται σε σωματεία, συνδικάτα, συλλόγους εργαζομένων και τους καλεί να πάρουν αποφάσεις συμμετοχής και να καταδικάσουν τους βομβαρδισμούς του Ισραήλ στη Συρία, την ιμπεριαλιστική επιθετικότητα που κλιμακώνεται στην περιοχή.

Μετά την παράσταση διαμαρτυρίας, αντιπροσωπεία της ΕΕΔΥΕ θα μεταβεί στην παλαιστινιακή πρεσβεία για να εκφράσει την αλληλεγγύη και τη συμπαράστασή της στο μαρτυρικό λαό της Παλαιστίνης.

Η ΕΕΔΥΕ σημειώνει στο κάλεσμά της ότι «οι κινήσεις των ΗΠΑ, της ΕΕ και των άλλων ιμπεριαλιστών συμμάχων τους σχετίζονται με τους λυσσαλέους ανταγωνισμούς για την περιοχή της Μέσης Ανατολής, με την κρίσιμη γεωστρατηγική σημασία, τους πλούσιους ενεργειακούς κι άλλους πόρους και τους διαύλους μεταφοράς τους».

Καταγγέλλει επίσης την πολιτική, οικονομική, στρατιωτική συνεργασία Ελλάδας - Ισραήλ, που είναι ένας ακόμα μοχλός της ισραηλινής επιθετικότητας ενάντια στους Παλαιστίνιους, και καταδικάζει την υποκρισία της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ απέναντι στο λαό της Παλαιστίνης. Απαιτεί από την κυβέρνηση να εφαρμόσει την απόφαση της Βουλής, του Δεκέμβρη 2015, και να προχωρήσει άμεσα στην αναγνώριση του παλαιστινιακού κράτους.

Κάλεσμα για συμμετοχή στην παράσταση διαμαρτυρίας έξω από την ισραηλινή πρεσβεία απευθύνουν η Ελληνική Επιτροπή Διεθνούς Δημοκρατικής Αλληλεγγύης και η Ομοσπονδία Γυναικών Ελλάδας.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ