Σάββατο 12 Μάη 2018 - Κυριακή 13 Μάη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Με τον πρέσβη του Καζακστάν συναντήθηκε ο Δ. Κουτσούμπας

Την Παρασκευή 11 Μάη, την έδρα της ΚΕ του ΚΚΕ επισκέφτηκε, μετά από αίτημά του, ο Αλεξέι Βόλκοβ, πρέσβης του Καζακστάν στη χώρα μας, για να συναντηθεί με τον Δ. Κουτσούμπα, ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, συζητήθηκαν οι εξελίξεις στις δύο χώρες καθώς και στην ευρύτερη περιοχή. Ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ ενημέρωσε τον πρέσβη για τις θέσεις και τη δράση του ΚΚΕ. Σημείωσε ιδιαίτερα τους κινδύνους για τους λαούς από την όξυνση των ανταγωνισμών, τις επεμβάσεις και τους πολέμους. Η ενίσχυση της αμερικανικής και ΝΑΤΟικής παρουσίας στην Ελλάδα, στην Ανατολική Μεσόγειο, στα Βαλκάνια, αλλά και σε άλλες περιοχές, όπως στη Μαύρη θάλασσα και στην Κασπία, αυξάνει αυτούς τους κινδύνους.

Επιπλέον, ο Δ. Κουτσούμπας εξέφρασε την αλληλεγγύη του ΚΚΕ στην εργατική τάξη, στους εργαζόμενους του Καζακστάν και καυτηρίασε τη χρήση όπλων από τις αρχές ενάντια σε απεργούς εργάτες, όπως έγινε το 2011 στο Ζαναοζέν, με αποτέλεσμα πολλούς θανάτους και τραυματισμούς εργατών. Ανέδειξε την ανάγκη να σταματήσουν η απαγόρευση του ΚΚ Καζακστάν και η μη αναγνώριση και οι διώξεις σε βάρος στελεχών του Σοσιαλιστικού Κινήματος Καζακστάν, που είναι δύο κόμματα που συμμετέχουν στις Διεθνείς Συναντήσεις των Κομμουνιστικών και Εργατικών Κομμάτων και με τα οποία είναι αλληλέγγυο το ΚΚΕ.

Ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ τάχθηκε ενάντια σε ενέργειες που προωθούν τον αντικομμουνισμό και αντισοβιετισμό, όπως η καταστροφή μνημείων της σοβιετικής εποχής και η ανέγερση άλλων που εκθειάζουν τους ηγέτες που συνεργάστηκαν με τους Γερμανούς φασίστες και τα SS.

Ο Δ. Κουτσούμπας τάχθηκε υπέρ της παραπέρα ενίσχυσης των πολύμορφων σχέσεων φιλίας, συνεργασίας και αλληλεγγύης ανάμεσα στους λαούς του Καζακστάν και της Ελλάδας, καθώς και στην ανάπτυξη πολιτικών και πολιτιστικών σχέσεων ανάμεσα στις δύο χώρες.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ