Παρασκευή 11 Μάη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΝΕΟΛΑΙΑ
Διεκδικούν τους αναγκαίους όρους για τη μόρφωσή τους

Παρέμβαση στο δήμο Αθηναίων από μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικούς του Διαπολιτισμικού Γυμνασίου

Διεκδικώντας όλους τους αναγκαίους όρους για τη σωστή λειτουργία του σχολείου τους, μαθητές του Διαπολιτισμικού Γυμνασίου Αθήνας προχώρησαν χτες σε παρέμβαση στην αντιδήμαρχο Παιδείας του δήμου Αθηναίων, με ταυτόχρονη αποχή από τα μαθήματά τους. Στο πλευρό τους βρέθηκαν εκπαιδευτικοί του σχολείου, αντιπροσωπείες της Α' ΕΛΜΕ Αθήνας, του Συλλόγου Γονέων του Σχολείου, της Ενωσης Γονέων Α' Διαμερίσματος και της Ομοσπονδίας Γονέων Αττικής, εκπρόσωπος της «Αγωνιστικής Συσπείρωσης Εκπαιδευτικών» στο ΔΣ της ΟΛΜΕ και συνδικαλιστές εκπαιδευτικοί.

Το 15μελές μαθητικό συμβούλιο, καταγράφοντας την καθημερινή κατάσταση στο σχολείο, όπου η συντριπτική πλειοψηφία είναι πρόσφυγες και μετανάστες, κάνει λόγο για πολυμελή τμήματα, για βιβλία που δεν είναι κατάλληλα για την εκμάθηση της ελληνικής γλώσσας, ανάγκες σε εκπαιδευτικό - ειδικό προσωπικό και φύλακα, περιορισμένο προαύλιο. Επιπλέον, το Διαπολιτισμικό Γυμνάσιο είναι ανάμεσα στα σχολεία του δήμου που βρίσκονται στο απαράδεκτο καθεστώς της «επιτροπείας» και στερείται ακόμα και τα στοιχειώδη. Στα παραπάνω ήρθε να προστεθεί ο σχεδιασμός από πλευράς του δήμου να λειτουργήσει στο ίδιο σχολικό κτίριο Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας (ΣΔΕ), κάτι που θα δημιουργήσει προβλήματα στα απογευματινά προγράμματα του Διαπολιτισμικού.

Οπως ανακοίνωσε η αντιπροσωπεία που συναντήθηκε με την αντιδήμαρχο, δεν θα στεγαστεί τελικά στο Διαπολιτισμικό Γυμνάσιο το Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας και η αντιδήμαρχος δεσμεύτηκε μεταξύ άλλων ότι θα σταλούν στο σχολείο καρέκλες και θρανία (ακόμα και αυτά δεν τα έχουν εξασφαλισμένα οι μαθητές), ενώ θα ρυθμιστεί το θέμα του φύλακα. Οι μαθητές δεν παρέλειψαν εξερχόμενοι να ευχαριστήσουν όσους βρέθηκαν στο πλευρό τους. Ιδιαίτερα επισημάνθηκε από τους παρευρισκόμενους πως οι δεσμεύσεις που απέσπασαν ήταν αποτέλεσμα αποφασιστικής διεκδίκησης και πως πρέπει να μπει τέλος στην «επιτροπεία», που βάζει εμπόδια στη λειτουργία του σχολείου.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ