Πέμπτη 21 Δεκέμβρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΠΑΙΔΕΙΑ
Επικίνδυνες μεταστεγάσεις για τέσσερα σχολεία

Σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας προχώρησαν χτες το πρωί, μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικοί, στην περιοχή της πλατείας Βάθης, διαμαρτυρόμενοι για την έξωση τεσσάρων σχολείων και την πρόθεση των αρμόδιων φορέων να μεταστεγαστούν σε κτίρια ακατάλληλα και επικίνδυνα για σχολική χρήση.

Συγκεκριμένα, πρόκειται για περίπου 400 μαθητές, στη συντριπτική τους πλειοψηφία παιδιά μεταναστών και εργαζόμενοι νέοι, οι οποίοι φοιτούν στο 1ο Διαπολιτισμικό Γυμνάσιο Αθηνών, το 2ο Λύκειο Αθηνών και το 6ο Εσπερινό Γυμνάσιο και Λύκειο. Τα τέσσερα σχολεία στεγάζονται σε κτίριο της «Φιλεκπαιδευτικής Εταιρείας» (η εταιρεία που διοικεί τα ιδιωτικά Αρσάκεια και Τοσίτσεια σχολεία, με πρόεδρο τον Γ. Μπαμπινιώτη).

Σκανδαλώδη χαρακτηρίζουν, με κοινή ανακοίνωσή τους ο Σύλλογος Γονέων του 2ου Λυκείου Αθηνών, η Ενωση Γονέων του 1ου Δημοτικού Διαμερίσματος, η Ομοσπονδία Γονέων Αθήνας, η Α' ΕΛΜΕ Αθήνας και η ΟΛΜΕ, την παράτυπη επιμονή της Νομαρχίας Αθηνών για μεταστέγαση του 2ου Λυκείου σε 5όροφο επικίνδυνο για σχολική χρήση κτίριο. Ενώ για τα δύο εσπερινά σχολεία προβλέπεται η μεταστέγασή τους στο κτίριο του 4ου Γυμνασίου - Λυκείου, όπου ήδη επικρατεί το αδιαχώρητο. Να σημειωθεί η αδιαφορία του ΟΣΚ, καθώς υπάρχει οικόπεδο επί της οδού Ηπείρου 4, αλλά είναι εφικτή και η δέσμευση νέου οικοπέδου στην περιοχή, όπου θα έπρεπε να έχουν ανεγερθεί τα νέα σχολικά κτίρια.

Και ενώ συμβαίνουν όλα αυτά, χτες η διευθύντρια του 2ου ΕΛ Αθηνών απειλούσε τους μαθητές με απουσίες, προκειμένου να αποτραπεί κάθε μορφή διαμαρτυρίας. Ενώ σε συνάντηση που είχαν αντιπρόσωποι της εκπαιδευτικής κοινότητας με την κ. Μανέου, διευθύντρια Διεύθυνσης Β/βάθμιας Εκπαίδευσης, η τελευταία ισχυρίστηκε ότι εκτελεί προφορικές εντολές του ΓΓ του υπουργείου Παιδείας κ. Καραμάνου, καθώς δεν υπάρχουν έγγραφες οδηγίες μετεγκατάστασης, πράγμα πρωτοφανές για ζητήματα που σχετίζονται με την ασφάλεια και την υγεία μαθητών.

  • Σήμερα, στις 2 το μεσημέρι, αντιπροσωπεία των φορέων της εκπαιδευτικής κοινότητας θα συναντηθεί με τον ΓΓ του υπουργείου Παιδείας.

Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ