Πέμπτη 21 Δεκέμβρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΠΑΙΔΕΙΑ
Πλούσια δραστηριότητα σε όλη τη χώρα

Στο μετερίζι της υπεράσπισης και διεύρυνσης του δικαιώματος στην αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν Παιδεία, φοιτητές του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων με πρωτοβουλία της ΠΚΣ συγκεντρώθηκαν χτες έξω από τη νομαρχία και διαμήνυσαν ότι η πάλη ενάντια στην αντιδραστική αναθεώρηση του άρθρου 16 (που αποτελεί την προμετωπίδα της επίθεσης της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ στην Παιδεία συνολικά) θα κλιμακωθεί με τη νέα χρονιά.

Την αντίθεση στην επικείμενη αναθεώρηση του άρθρου 16 αποφάσισε ομόφωνα η γενική του συνέλευση του Τμήματος Χημείας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων. Αντίστοιχα το ΔΣ των πανεπιστημιακών αποφάσισε 24ωρη απεργία στις 10 Γενάρη και σειρά εκδηλώσεων έως τις 17 Γενάρη (κατασκήνωση έξω από τη νομαρχία, συναυλίες κ.ά.). Σημειώνουμε ότι και στα Γιάννενα συλλέγονται υπογραφές από πανεπιστημιακούς καθηγητές σε κείμενο όπου απαιτείται μεταξύ άλλων ενιαία δημόσια και δωρεάν Παιδεία για όλους, να μην αναθεωρηθεί το άρθρο 16 του Συντάγματος, να σταματήσει κάθε επιχειρηματική δραστηριότητα στην εκπαίδευση.

Συσκέψεις ενάντια στην αναθεώρηση του άρθρου 16 πραγματοποιούν σήμερα τα Εργατικά Κέντρα Αγρινίου και Αρτας. Στο Αγρίνιο η σύσκεψη θα γίνει στις 8 μ.μ. στο πανεπιστήμιο της πόλης και στην Αρτα στις 6.30 μ.μ., στο Εργατικό Κέντρο.

Θεσσαλία

Κάλεσμα στους εργαζόμενους, τους νέους και όλα τα λαϊκά στρώματα να αντιδράσουν μαζικά στην αναθεώρηση του άρθρου 16, απηύθυναν τα μέλη και φίλοι του ΚΚΕ και της ΚΝΕ που πραγματοποίησαν χτες εξορμήσεις σε Λάρισα, Βόλο, Τρίκαλα και Καρδίτσα, ύστερα από κάλεσμα των Νομαρχιακών Επιτροπών του Κόμματος. Στο πλαίσιο των εξορμήσεων αναπτύχθηκε γόνιμη συζήτηση για την αναγκαιότητα διεκδίκησης ενιαίας δημόσιας δωρεάν εκπαίδευσης, ενώ ανανεώθηκε το ραντεβού για τα συλλαλητήρια στις 10 Γενάρη.

Κρήτη

Μαζική εξόρμηση και πικετοφορία έγινε χτες και στην αγορά του Ηρακλείου με πρωτοβουλία της Νομαρχιακής Επιτροπής του ΚΚΕ, για την ενημέρωση των εργαζομένων για την ανάγκη παλλαϊκού ξεσηκωμού ενάντια στην αναθεώρηση του άρθρου 16 του Συντάγματος.

Χτες, η Πανσπουδαστική ΚΣ στο Πανεπιστήμιο και το ΤΕΙ στο Ηράκλειο έδωσε συνέντευξη Τύπου, ενώ η παράταξη κατέθεσε τις θέσεις της ενάντια στην αναθεώρηση και στη Σύγκλητο του Πανεπιστημίου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ