Σελ. /28
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Παρασκευή 22 Δεκέμβρη 2006 - αριθ. φύλλου: 9663

ΓΕΝΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΟΤΟΕ
Επικύρωσε τη συμφωνία της ντροπής ο κυβερνητικός και εργοδοτικός συνδικαλισμός

Με τις ψήφους της πλειοψηφίας της ΟΤΟΕ (ΠΑΣΚΕ, ΔΑΚΕ, «Δημοκρατική Συμμαχία», «Ανεξάρτητοι») και με το «Αυτόνομο Δίκτυο» (ΣΥΝ) να μην καταψηφίζει τη συμφωνία της ντροπής, το Γενικό Συμβούλιο της ΟΤΟΕ επικύρωσε χτες τη διετή κλαδική σύμβαση εργασίας. Κατηγορηματική ήταν η αντίθεση των στελεχών του ΠΑΜΕ.


ΣΕΛ.  11

Ουσιαστικό ΣΦΥΡΟΚΟΠΗΜΑ της αντιλαϊκής πολιτικής

Με τις ομιλίες των πολιτικών αρχηγών και την ψηφοφορία ολοκληρώθηκε χτες τα μεσάνυχτα η συζήτηση στη Βουλή για τον κρατικό προϋπολογισμό του 2007

Ο κρατικός προϋπολογισμός ως εργαλείο εξειδίκευσης και άξονας του Εθνικού Προγράμματος Μεταρρυθμίσεων της ΝΔ, είναι ένα σχέδιο κρατικής ενίσχυσης των ιδιωτικών επενδύσεων και αυτόματος πιλότος που οδηγεί στη χειροτέρευση της θέσης των εργαζομένων. Αυτά τόνισε χτες, στην παρέμβασή της στη Βουλή, η Γενική Γραμματέας της ΚΕ του ΚΚΕ, η οποία με συγκεκριμένα στοιχεία και επιχειρήματα αποκάλυψε τον ταξικό χαρακτήρα της αντιλαϊκής πολιτικής της ΝΔ, όπως και παλιότερα του ΠΑΣΟΚ και εξήγησε ότι οι όποιες διαφορές ανάμεσα στα δύο κόμματα οφείλονται κύρια σε συγκυριακούς λόγους. Η Αλέκα Παπαρήγα σημείωσε ότι στη χώρα μας υπάρχουν σοβαρές δυνατότητες για να ζει ο λαός καλύτερα και τόνισε ότι το λαϊκό κίνημα είναι σε θέση να «αγοράσει χρόνο» ώστε να αντιμετωπίσει τις συνέπειες της εφαρμοζόμενης πολιτικής, μέχρι να την ανατρέψει οριστικά. Τέλος, απαντώντας στη γνωστή προπαγάνδα των ημερών, τόνισε ότι το ΚΚΕ δεν πρόκειται να γίνει «πατερίτσα» ούτε της ΝΔ, για να μην γυρίσει το ΠΑΣΟΚ, ούτε του ΠΑΣΟΚ, για να φύγει η ΝΔ.


ΣΕΛ.  6   -   8

Eurokinissi

ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΗ ΑΓΟΡΑ
Ακρίβεια και ισχνά μεροκάματα «τρώνε» τη χαρά των ημερών

Περισσότερο αισθητές στα λαϊκά στρώματα γίνονται τις μέρες αυτές οι βαριές συνέπειες της αντιλαϊκής οικονομικής πολιτικής και, ιδιαίτερα, της άγριας μονόπλευρης λιτότητας, που χαρίζει απλόχερα κέρδη στα μονοπώλια και «απελευθερώνει» την ασυδοσία των κάθε λογής κερδοσκόπων απ' τη μια κι από την άλλη συρρικνώνει διαρκώς τα πραγματικά εισοδήματα των λαϊκών στρωμάτων. Κι ενώ τα απαραίτητα είδη διατροφής «πρωτοστατούν» στο χορό της ακρίβειας, η μεγάλη πλειοψηφία των εργαζομένων αδυνατεί να ανταποκριθεί στις αυξημένες ανάγκες των γιορτών.


ΣΕΛ.  17


ΠΑΙΔΕΙΑ
Κάλαντα για το άρθρο 16 σήμερα

Τα αγωνιστικά τους κάλαντα θα πουν σήμερα στο Μαξίμου μαθητές, φοιτητές και σπουδαστές και αύριο εξορμούν στην κεντρική αγορά της Αθήνας. Επόμενο μεγάλο αγωνιστικό ραντεβού στις 10 του Γενάρη.


ΣΕΛ.  3
ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΚΕΔΚΕ
Δικομματικός «καυγάς» για τη νομή της εξουσίας

Αρνήθηκαν οι εκπρόσωποι του δικομματισμού την πρόταση της «Δημοτικής Αγωνιστικής Συνεργασίας» για εκλογή με την απλή αναλογική των οργάνων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.


ΣΕΛ.  19
ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΩΝ
Απέκλεισαν τα ταμεία του «Ευαγγελισμού»

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποίησαν χτες οι εργαζόμενοι και γιατροί του «Ευαγγελισμού», με σύνθημα «Να μην πληρώνει κανένας εργαζόμενος για υπηρεσίες υγείας»!


ΣΕΛ.  12
ΑΝΑΘΕΩΡΗΣΗ ΚΟΑ ΚΡΑΣΙΟΥ
Χορταριασμένα αμπέλια θέλει το ΠΑΣΟΚ...

Πρόκληση αποτελεί η εισήγηση της ευρωβουλευτή του ΠΑΣΟΚ Κ. Μπατζελή στην Επιτροπή Γεωργίας του Ευρωκοινοβουλίου, για την απαράδεκτη αναθεώρηση της Κοινής Οργάνωσης Αγοράς κρασιού.


ΣΕΛ.  20

Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ