Τρίτη 8 Μάη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
Δικόγραφα στο ΣτΕ για το μισθολόγιο των γιατρών

Τρία δικόγραφα τριτανακοπής κατατέθηκαν στο Συμβούλιο της Επικρατείας την Παρασκευή 27 Απρίλη μέσω της Ομοσπονδίας Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ). Το ένα, που αφορά τα νοσοκομεία και τα Κέντρα Υγείας της Αθήνας - Πειραιά έχει 2.338 τριτανακόπτοντες. Το δεύτερο και το τρίτο, που αφορούν τα υπόλοιπα νοσοκομεία, Κέντρα Υγείας όλης της χώρας έχουν 2.321 και 2.387 αντίστοιχα τριτανακόπτοντες. Συνολικά 7.046 γιατροί από όλη τη χώρα.

Δικαίωμα τριτανακοπής είχαν οι γιατροί του ΕΣΥ που θίγονται από τη μη αναδρομικότητα της απόφασης του ΣτΕ για το μισθολόγιο των γιατρών του ΕΣΥ (δηλ. όσοι δεν είχαν προσφύγει ατομικά έως 27/2/2018, ημερομηνία δημοσίευσης της απόφασης του ΣτΕ). Σε ό,τι αφορά την αναπροσαρμογή του μισθού των νοσοκομειακών γιατρών από δω και πέρα, δηλαδή μετά την απόφαση του ΣτΕ, η ΟΕΝΓΕ έχει στείλει σχετικό έγγραφο στους αρμόδιους υπουργούς της κυβέρνησης και αναμένει την οριστική επίσημη απάντησή τους.

«Είναι σημαντικό και ταυτόχρονα ελπιδοφόρο ότι μέσα σε ελάχιστο χρονικό διάστημα, χιλιάδες συνάδελφοι μέσω των Ενώσεων, μελών της Ομοσπονδίας μας, αλλά και μεμονωμένα, δήλωσαν συμμετοχή στην άσκηση τριτανακοπής (...) Ο αγώνας για την αποκατάσταση των μισθών μας δεν εξαντλείται στη δικαστική διεκδίκηση. Καμία αυταπάτη ότι αρκεί μία απόφαση δικαστηρίου που θα μας δικαιώνει για να ανακτήσουμε τις απώλειες που είχαμε τα χρόνια της κρίσης. Μόνο ο οργανωμένος, μαζικός, συλλογικός αγώνας μπορεί να φέρει αποτελέσματα», σημειώνει μεταξύ άλλων η ΟΕΝΓΕ.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ