Τρίτη 8 Μάη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΡΙΟΥ
Σοβαρά προβλήματα από την αναστολή των τακτικών χειρουργείων

Ανακοίνωση - παρέμβαση της ΚΟΒ Νοσοκομείου Ρίου του ΚΚΕ

Σε αναστολή των τακτικών χειρουργείων προχώρησε την περασμένη Πέμπτη το Νοσοκομείο του Ρίου, λόγω κορεσμού. Οπως καταγγέλλει η ΚΟΒ Νοσοκομείου Ρίου του ΚΚΕ, «ο κορεσμός της ΜΕΘ από έκτακτα περιστατικά μετέτρεψε τη μονάδα αναζωογόνησης σε μονάδα αυξημένης φροντίδας και μαζί με την ανάνηψη των χειρουργείων, αλλά και τις εκάστοτε κλινικές, γέμισαν από διασωληνωμένους ασθενείς. Ολη αυτή η κατάσταση έχει ως αποτέλεσμα να διαταράσσεται η λειτουργία των χειρουργείων, να μπαίνει σε κίνδυνο η υγεία των ασθενών που είναι διασωληνωμένοι και οι οποίοι συνεχώς αυξάνονται, λόγω των έκτακτων περιστατικών που μεταφέρονται στο Ρίο».

Απαιτεί να δοθεί λύση με ευθύνη του κράτους, με πλήρη κάλυψη από τον κρατικό προϋπολογισμό, μόνιμες προσλήψεις ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού και κατάλληλο ιατρικό εξοπλισμό. Με αναβάθμιση και ενίσχυση των Περιφερειακών Νοσοκομείων και Κέντρων Υγείας.

Το Νοσοκομείο του Ρίου εξυπηρετεί έναν τεράστιο όγκο ασθενών σε ολόκληρη την Υγειονομική Περιφέρεια (Δυτική Ελλάδα, Πελοπόννησο, Ηπειρο και νησιά Ιονίου), ενώ λόγω της έλλειψης κλινών, της υπολειτουργίας και της υποστελέχωσης των ΜΕΘ στη Δυτική Ελλάδα, τα περιστατικά μεταφέρονται στο Ρίο. Να σημειωθεί ότι πανελλαδικά υπάρχουν περισσότερες από 150 κλίνες ΜΕΘ που λόγω ελλείψεων σε προσωπικό και εξοπλισμό παραμένουν κλειστές, με τις ανάγκες να είναι ακόμα περισσότερες.

«Τα προβλήματα που δημιουργήθηκαν με την αναστολή των τακτικών χειρουργείων δεν είναι "κεραυνός εν αιθρία", είναι αποτέλεσμα της κατάστασης που συνεχώς επιδεινώνεται στο χώρο της Υγείας. Οι εργαζόμενοι στα νοσοκομεία, οι ασθενείς, αλλά και κάθε λαϊκή οικογένεια βιώνει την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στο χώρο της Υγείας και τις συνέπειες από τις ελλείψεις κλινών, φαρμάκων, ιατρικών υλικών, αλλά και την υποστελέχωση και την υποχρηματοδότηση. Η υποβάθμιση τόσο των νοσοκομείων σε Ζάκυνθο, Κεφαλονιά και Ηλεία, όσο και των Κέντρων Υγείας του νομού, ρίχνει όλο το βάρος στα νοσοκομεία της Πάτρας και δημιουργεί ανάγκες που δεν μπορούν να καλυφθούν. Οι γιατροί και το νοσηλευτικό προσωπικό εξαντλούνται σε ατέλειωτες και απανωτές εφημερίες, έχοντας καθημερινά στην ευθύνη τους την υγεία εκατοντάδων ασθενών», σημειώνει η ΚΟΒ του Νοσοκομείου.

Επισημαίνει τέλος ότι αιτία των προβλημάτων και εμπόδιο στη λύση τους είναι η ίδια η πολιτική της κυβέρνησης, αυτής και των προηγούμενων, που έχουν οδηγήσει τα νοσοκομεία σε καταστάσεις επικίνδυνες για τους ασθενείς αλλά και για τους εργαζόμενους: «Τα προβλήματα που δημιουργούνται είναι έκφραση της πολιτικής που θεωρεί την Υγεία του λαού "κόστος" και που την οδηγεί στα χέρια των επιχειρηματιών, με στόχο την πλήρη εμπορευματοποίησή της. "Κόστος" για το κεφάλαιο και το κράτος του είναι να ανοίξουν οι κλειστές κλινικές και κλίνες, να γίνουν προσλήψεις μόνιμων γιατρών, νοσηλευτών, διοικητικών, να αναβαθμιστούν τα νοσοκομεία».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Στα ύψη ξανά τα κρούσματα, νέα αύξηση στις εισαγωγές ασθενών(2022-03-17 00:00:00.0)
Πάνω από 1.500 άνθρωποι θα είχαν σωθεί αν είχε ενισχυθεί το δημόσιο σύστημα Υγείας(2021-12-16 00:00:00.0)
Δεκάδες ασθενείς παραμένουν διασωληνωμένοι εκτος ΜΕΘ, ασφυξία στο Νοσοκομείο της Νίκαιας(2021-12-09 00:00:00.0)
Μιας νόσου και με συνεχή «μπαλώματα» τα νοσοκομεία στη Βόρεια Ελλάδα(2020-12-03 00:00:00.0)
Μονάδα Εντατικής Θεραπείας χωρίς επάρκεια σε γάντια και γάζες!(2020-03-20 00:00:00.0)
«Συναγερμός» για τις τεράστιες ελλείψεις(2013-03-13 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ