Παρασκευή 27 Απρίλη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΔΙΕΘΝΗ
ΓΕΡΜΑΝΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ
Αγριο «χαράτσωμα» από φόρους και εισφορές

Σχεδόν το μισό εισόδημα των Γερμανών εργαζομένων πηγαίνει σε φόρους και ασφαλιστικές εισφορές, σύμφωνα με στοιχεία που δημοσίευσε χτες ο Οργανισμός για την Οικονομική Συνεργασία και Ανάπτυξη (ΟΟΣΑ). Μάλιστα, αυτοί που επιβαρύνονται περισσότερο είναι οι χαμηλόμισθοι και οι μονογονεϊκές οικογένειες.

Πιο συγκεκριμένα, το 47,9% του μέσου γερμανικού μισθού ενός εργαζόμενου χωρίς οικογένεια δίνεται σε φόρους και ασφαλιστικές εισφορές και μόνο στο Βέλγιο είναι αυτό το ποσοστό μεγαλύτερο (53,7%). Ο μέσος όρος των 35 χωρών του ΟΟΣΑ είναι στο 35,9%. Στη Γερμανία, οι φόροι και οι εισφορές Κοινωνικής Ασφάλισης ως ποσοστό επί του μισθού αυξήθηκαν κατά 0,2% το προηγούμενο έτος.

«Λόγω του υψηλού ποσοστού των εισφορών Κοινωνικής Ασφάλισης, τα εισοδήματα των χαμηλόμισθων και των μονογονεϊκών οικογενειών επιβαρύνονται ιδιαίτερα», τονίζει η έκθεση του ΟΟΣΑ.

Για μονογονεϊκές οικογένειες με δύο παιδιά και εισόδημα στα 2/3 του μέσου μισθού στη Γερμανία, το «χαράτσι» από φόρους και εισφορές είναι στο 31,5%, το πέμπτο υψηλότερο στον κόσμο.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ