Πέμπτη 12 Απρίλη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΔΙΕΘΝΗ
ΙΤΑΛΙΑ
Συνεργασία για «κυβέρνηση αλλαγής» θέλει ο ντι Μάγιο

ΡΩΜΗ.--

Ο επικεφαλής του ευρωσκεπτικιστικού κόμματος «M5S», Λουίτζι ντι Μάγιο, εξέφρασε χτες ξανά ετοιμότητα για κυβερνητικές συνεργασίες, καλώντας τον επικεφαλής της «Φόρτσα Ιτάλια», Σίλβιο Μπερλουσκόνι, να αφήσει «μια νέα γενιά» να ηγηθεί «μιας κυβέρνησης αλλαγής». Ο ντι Μάγιο τάχτηκε ακόμα μια φορά υπέρ του τερματισμού της συνεργασίας της «Φόρτσα Ιτάλια» με τη «Λέγκα» (που προεκλογικά συγκρότησαν έναν κεντροδεξιό συνασπισμό) και είπε ότι «δεν μιλάω για προδοσία, αλλά λέω, και το λέω στον Μπερλουσκόνι, ότι μετά από 24 χρόνια είναι καιρός να ξεκινήσει μια κυβέρνηση από τη νέα γενιά, μια κυβέρνηση αλλαγής». Βέβαια, η πιθανότητα συγκυβέρνησης «M5S» - «Λέγκας» δεν αφορά τη «συνεννόηση» μεταξύ νεαρών πολιτικών αλλά την αναμόρφωση του αστικού πολιτικού σκηνικού και τις διεργασίες που προχωρούν για να βρεθεί το καταλληλότερο πολιτικό προσωπικό που θα υπερασπιστεί τα συμφέροντα του ιταλικού κεφαλαίου.

Από τη μεριά του, ο ηγέτης της «Λέγκας», Ματέο Σαλβίνι, δήλωσε χτες ότι δεν αποκλείει μια νέα προσφυγή στις κάλπες. «Είναι απλό. Εμείς θέλουμε να συζητήσουμε με όλους, εκτός από το (μέχρι πρότινος κυβερνών) Δημοκρατικό Κόμμα», είπε, ενώ προκαλώντας ερωτήματα πρόσθεσε ότι «αν οι άλλοι δεν είναι έτοιμοι για κάτι τέτοιο, υπάρχουν δύο μονοπάτια: Είτε ψηφίζουμε (πάλι)... είτε θα μπορούσαμε να πάμε μόνοι μας και να αναλάβουμε την ευθύνη της κατάστασης».

Πάντως, το πρακτορείο «Ανσα» μετέδωσε ότι Σαλβίνι και ντι Μάγιο συμφώνησαν - με το επιχείρημα ότι η Βουλή πρέπει να λειτουργήσει όσο το δυνατόν πιο γρήγορα - να στηρίξουν από κοινού την εκλογή του υποψηφίου της «Λέγκας» βουλευτή Νίκολα Μολτένι στη θέση του προέδρου της κοινοβουλευτικής επιτροπής που είναι αρμόδια για την αντιμετώπιση έκτακτων κυβερνητικών ζητημάτων.

Κι ενώ συνεχίζεται το παζάρι για τη συγκρότηση κυβέρνησης που θα προστατέψει τις σύγχρονες ανάγκες του κεφαλαίου, ο λαός της χώρας βυθίζεται στα προβλήματα της καπιταλιστικής (αναιμικής) ανάπτυξης. Σύμφωνα με τη Στατιστική Υπηρεσία (ISTAT), πάνω από ένα εκατομμύριο νοικοκυριά της χώρας δεν έχουν ούτε έναν εργαζόμενο...


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ