Πέμπτη 12 Απρίλη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΔΙΕΘΝΗ
ΗΠΑ
Ο Ζάκερμπεργκ σε ρόλο «θύματος»

ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ.--

Ο ιδρυτής του «Facebook», Μαρκ Ζάκερμπεργκ, που έχει δημιουργήσει μία τεράστια περιουσία, ισχυρίστηκε χτες καταθέτοντας για δεύτερη φορά στο αμερικανικό Κογκρέσο πως έπεσε... και ο ίδιος «θύμα» της εταιρείας «συμβούλων» και πολιτικής χειραγώγησης «Cambridge Analytica», που έβαλε στο χέρι τα δεδομένα τουλάχιστον 87.000.000 πολιτών πουλώντας στη συνέχεια «υπηρεσίες» στο προεκλογικό επιτελείο του Αμερικανού Προέδρου, Ντόναλντ Τραμπ, αλλά και σε υποστηρικτές του Brexit στη Βρετανία.

Παρά ταύτα, ο 33χρονος δισεκατομμυριούχος απέρριψε, σε επόμενο σημείο, την κατηγορία Αμερικανών βουλευτών ότι οι χρήστες του «Facebook» δεν έχουν επαρκή έλεγχο επί των δεδομένων τους. «Κάθε φορά που κάποιος επιλέγει να μοιραστεί κάτι στο "Facebook"... γίνεται ένας έλεγχος. Ακριβώς εκείνη τη στιγμή. Δεν θάβεται κάπου στις ρυθμίσεις, αλλά είναι ακριβώς εκεί», ισχυρίστηκε καταθέτοντας επί πολλή ώρα στην Επιτροπή Ενέργειας και Εμπορίου της Βουλής των Αντιπροσώπων.

Αναφερόμενος στην εφαρμογή κάποιου ρυθμιστικού πλαισίου στις διαδικτυακές εταιρείες και τις πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης, ο Ζάκερμπεργκ είπε ότι είναι «αναπόφευκτη» μια τέτοια εξέλιξη, αλλά και πάλι απέφυγε να γίνει πιο συγκεκριμένος. Είπε ότι δεν είναι αντίθετος αλλά θα πρέπει να διασφαλιστεί ότι το ρυθμιστικό πλαίσιο δεν θα εμποδίσει μικρότερες εταιρείες του τομέα.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ