Πέμπτη 12 Απρίλη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΗΛΕΚΤΡΙΚΗ ΔΙΑΣΥΝΔΕΣΗ ΚΡΗΤΗΣ
Προκηρύχθηκε ο διεθνής διαγωνισμός

Πραγματοποιήθηκε χτες η επίσημη προκήρυξη του διεθνούς διαγωνισμού για την ηλεκτρική διασύνδεση της Κρήτης με το ηπειρωτικό σύστημα, που υλοποιείται από τον Ανεξάρτητο Διαχειριστή Μεταφοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας (ΑΔΜΗΕ), ο οποίος, όπως αναφέρει η σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Περιβάλλοντος, με την είσοδο της κινεζικής «State Grid Corporation» στη μετοχική του σύνθεση «επιτάχυνε σημαντικά τις διαδικασίες» του έργου.

Η διοίκηση του ΑΔΜΗΕ επέλεξε να «σπάσει» το έργο συνολικού προϋπολογισμού 324 εκατ. ευρώ - που χρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων - σε τρία τμήματα, ενώ ξεχωριστός διαγωνισμός θα διενεργηθεί για την κατασκευή νέου τερματικού σταθμού στη Νοτιοανατολική Πελοπόννησο αλλά και την επέκταση του υφιστάμενου υποσταθμού στην περιοχή των Χανίων. Ημερομηνία λήξης προθεσμίας ηλεκτρονικής υποβολής προσφορών έχει οριστεί η 21η Μάη και η ηλεκτρονική αποσφράγιση προσφορών θα γίνει στις 25 του ίδιου μήνα.

Στόχος είναι το έργο να έχει ολοκληρωθεί μέχρι το 2020, καθώς κατέχει κομβικό ρόλο στον ευρύτερο ενεργειακό σχεδιασμό και αποσκοπεί, ανάμεσα σε άλλα, στην αξιοποίηση των μεγάλων δυνατοτήτων της Κρήτης στην παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας από ΑΠΕ και τη δημιουργία νέων δυνατοτήτων κερδοφορίας στις τεράστιες σχετικές επενδύσεις που ήδη πραγματοποιούνται στο νησί, μέσω των δυνατοτήτων εξαγωγής ηλεκτρισμού που παρέχει.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ