Πέμπτη 12 Απρίλη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΥΠΟΔΟΜΩΝ ΓΙΑ ΑΝΑΠΛΑΣΗ ΚΕΝΤΡΟΥ
Με κριτήριο την κερδοφορία του τουριστικού κεφαλαίου

Τη σύσταση «Φορέα Αναπλάσεων της πόλης των Αθηνών» με στόχο τη συντονισμένη και ταχύρρυθμη ανάπλαση του κέντρου της Αθήνας, όχι για την κάλυψη λαϊκών αναγκών αλλά για την περαιτέρω ανάπτυξη του τουρισμού και την ενίσχυση της κερδοφορίας των επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται σε αυτόν τον τομέα, προωθεί η κυβέρνηση με νομοσχέδιο που κατατέθηκε στη Βουλή από το υπουργείο Μεταφορών και Υποδομών.

Ο φορέας θα είναι ανώνυμη εταιρεία, η οποία μέσω ΣΔΙΤ θα προωθήσει την ανάπλαση των Προσφυγικών της Λ. Αλεξάνδρας και το Εμπορικό Τρίγωνο της Αθήνας. Θα λειτουργεί, όπως αναφέρεται, σύμφωνα με τους κανόνες ιδιωτικής οικονομίας, θα έχει διάρκεια 30 έτη, ενώ «κατά παρέκκλιση κάθε άλλης διάταξης», θα μπορεί «να αναλαμβάνει δράσεις ενίσχυσης της νεοφυούς και καινοτόμου επιχειρηματικότητας και αλληλέγγυας οικονομίας» για την «ανάδειξη του τουριστικού χαρακτήρα των περιοχών».

Στην αρμοδιότητά της θα είναι η «αξιοποίηση» προς όφελος προφανώς των επιχειρηματιών, εγκαταλελειμμένων, κενών ή ανενεργών κτιρίων, θα μπορεί να αποκαθιστά διατηρητέα κτίρια ή νεότερα μνημεία κ.λπ. Στο πλαίσιο αυτό, θα προβεί στην καταγραφή «του κτιριακού και πολιτιστικού αποθέματος», καθώς και κάθε είδους κοινόχρηστων ή μη υποδομών και χώρων, για την «εκτέλεση έργων ή ανάθεση σε τρίτους έργων ανάπλασης».

Θα μπορεί να συμμετέχει σε προγράμματα ΕΣΠΑ, ενώ οι πόροι της θα προέρχονται από «επιχορηγήσεις του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων, περιλαμβανομένων και προγραμμάτων τεχνικής βοήθειας, που συγχρηματοδοτούνται από την Ευρωπαϊκή Ενωση ή Διεθνείς Οργανισμούς ή εθνικούς πόρους».

Ενδεικτικό του χαρακτήρα του Φορέα είναι οι σχέσεις εργασίας του προσωπικού του. Οπως αναφέρεται, οι προσλήψεις θα είναι «με σύμβαση εργασίας αορίστου και ορισμένου χρόνου, με σύμβαση μίσθωσης έργου και έμμισθης εντολής», δηλαδή όλες τις μορφές ελαστικής απασχόλησης, ενώ για την κάλυψη των αναγκών έχει «τη δυνατότητα εφαρμογής των διατάξεων περί κινητικότητας προσωπικού του δημόσιου τομέα».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ