Σάββατο 10 Μάρτη 2018 - Κυριακή 11 Μάρτη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 28
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΔΙΚΗ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ
Συνεχίζεται η ανάγνωση των συσχετιζόμενων δικογραφιών

Ολοκληρώθηκαν στη δίκη της ναζιστικής εγκληματικής οργάνωσης Χρυσής Αυγής και τα αναγνωστέα έγγραφα για τη δολοφονία του Πακιστανού εργάτη Σαχζάτ Λουκμάν, τα ξημερώματα της 17ης Γενάρη 2013, από τους χρυσαυγίτες Χρ. Στεργιόπουλο και Διον. Λιακόπουλο. Ο μετανάστης ξεκίνησε με το ποδήλατό του για δουλειά στη λαϊκή των Πετραλώνων. Ενα μηχανάκι τού κλείνει το δρόμο και οι δύο χρυσαυγίτες οπλισμένοι με πτυσσόμενα μαχαίρια - «πεταλούδες» τον σκοτώνουν. Στο σπίτι του Λιακόπουλου βρέθηκαν τρία ακόμα στιλέτα - «πεταλούδα», μια σιδερογροθιά, ένας σουγιάς, ένα ξύλινο ρόπαλο, μια κυνηγετική σφεντόνα, φυσίγγια, 117 προεκλογικά φυλλάδια της Χρυσής Αυγής, αυτοκόλλητα και άλλα υλικά της ναζιστικής οργάνωσης, ενώ στο σπίτι του Στεργιόπουλου βρέθηκαν ένα ξύλινο ρόπαλο, κάλυκες και μια μαύρη λεπίδα. Εχουν καταδικαστεί με την αναγνώριση του ρατσιστικού κινήτρου.

Επίσης, διαβάστηκε το έγγραφο για την επίθεση τάγματος εφόδου στο στέκι «Ρεσάλτο» στο Κερατσίνι (25/1/2014) με επικεφαλής τον βουλευτή Κούζηλο, όπως προκύπτει από σχετικό υλικό. Διαβάστηκαν καταγγελίες της Ενωσης Φωτορεπόρτερ Ελλάδας για επιθέσεις από ομάδες χρυσαυγιτών στο Εφετείο σε εκπροσώπους του Τύπου, π.χ. με κλοτσιές στο πρόσωπο, παρουσία της Αστυνομίας, όταν έφταναν στο χώρο για να απολογηθούν ο αρχηγός της Χρυσής Αυγής, Ν. Μιχαλολιάκος, και οι χρυσαυγίτες βουλευτές Παππάς και Λαγός. Αναγνώστηκαν έγγραφα για ρατσιστικές επιθέσεις σε μετανάστες στο κέντρο της Αθήνας από τάγματα εφόδου της Χρυσής Αυγής. Σχετικό έγγραφο αφορά ληστεία υπηκόου Μπαγκλαντές με εμπλεκόμενο τον Παναγιώταρο, το 2010.

Αναγνώστηκε επίσης η αμετάκλητη καταδικαστική απόφαση για τη δολοφονική επίθεση στον φοιτητή Φιλοσοφικής Δημήτρη Κουσουρή, το 1998, από τάγμα εφόδου με επικεφαλής τον Αντ. Ανδρουτσόπουλο ή «Περίανδρο», τότε Νο 2 της ναζιστικής οργάνωσης. Σημειωτέον, ο συγκεκριμένος εμφανίζεται σήμερα, σύμφωνα με όσα έχουν δει τη δημοσιότητα, ως αρχηγικό στέλεχος του νεοναζιστικού μορφώματος «Ανένταχτοι Μαιάνδριοι Εθνικιστές» (ΑΜΕ).


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ