Παρασκευή 9 Μάρτη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΣΤΗΝ ΟΛΟΜΕΛΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΣΤΑΣΗ ΠΡΟΑΝΑΚΡΙΤΙΚΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΙΜΟΛΟΓΗΣΗ ΦΑΡΜΑΚΟΥ

Για δεύτερη φορά μέσα σε 14 μέρες συγκλήθηκε χτες η Ολομέλεια της Βουλής, για να αποφασίσει σύσταση Προανακριτικής Επιτροπής για τη διαπλοκή και τη διαφθορά στο χώρο της Υγείας και του Φαρμάκου.

Στο ρόλο του «αρχάγγελου της κάθαρσης» ήταν αυτήν τη φορά η ΝΔ, που παρέλαβε τη σκυτάλη από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ και την υπόθεση «Novartis», ζητώντας Προανακριτική για την τιμολόγηση του Φαρμάκου κατά την περίοδο της διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ και τις ευθύνες των αντίστοιχων υπουργών Υγείας.

Οι «καβγάδες» και οι αντιπαραθέσεις ΣΥΡΙΖΑ - ΝΔ και των υπόλοιπων αστικών κομμάτων δεν έκρυψαν για μια ακόμα φορά τις ολοφάνερες στοχεύσεις να συσκοτιστεί η πραγματική αιτία των σκανδάλων, το σάπιο καπιταλιστικό σύστημα που αντιμετωπίζει την υγεία και την ανθρώπινη ζωή ως εμπόρευμα, αλλά και την προσπάθεια αποπροσανατολισμού από τις επικίνδυνες εξελίξεις αυτού του διαστήματος στα Βαλκάνια και στο Αιγαίο και από την περαιτέρω κλιμάκωση της αντιλαϊκής επίθεσης.

Οπως ήταν επόμενο, το ΚΚΕ αποχώρησε καταγγέλλοντας ότι το παιχνίδι που στήνεται ανάμεσα στον ΣΥΡΙΖΑ και τη ΝΔ, που ανταλλάσσουν κατηγορίες «διαπλοκής» και «σκευωρίας», δεν μπορεί να συσκοτίσει τη στρατηγική σύγκλιση ανάμεσά τους, στο τσάκισμα του λαού για τα κέρδη του κεφαλαίου, τονίζοντας ότι δεν θα γίνει κομπάρσος στο έργο τους.

Η πρόταση της ΝΔ καταψηφίστηκε, καθώς «υπέρ» ψήφισαν μόνο η ίδια και η ναζιστική Χρυσή Αυγή. «Κατά» ψήφισαν ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ. Δημοκρατική Συμπαράταξη και Ποτάμι ψήφισαν «άκυρο», ενώ η Ενωση Κεντρώων δήλωσε αποχή.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ