Παρασκευή 9 Μάρτη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Τα υπόλοιπα κόμματα

Για «λάσπη, συκοφαντία και συνωμοσιολογία» έκανε λόγο η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Φ. Γεννηματά, χρεώνοντας στην κυβέρνηση και τη ΝΔ τη «μετατροπή της χώρας σε ρωμαϊκή αρένα». Την ίδια ώρα, ζητώντας «τη σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής για το σύνολο της πορείας της ελληνικής οικονομίας από το 2001 και μετά, για να δούμε πώς φτάσαμε εδώ», κατέθεσε τη δική της συμβολή στην επιχείρηση να βγει «λάδι» το σύστημα, αποδίδοντας όλα τα προβλήματα του λαού στη διαφθορά και στη διαπλοκή. Στο ίδιο μοτίβο, πρότεινε ελέγχους από ανεξάρτητες αρχές στα οικονομικά των κομμάτων και να σταλούν τα πορίσματα στη δικαιοσύνη. Παραπονέθηκε δε στην κυβέρνηση ότι «αναζητά σωτηρία μέσα από την πόλωση και το διχασμό», αντί να πάρει «ειλικρινείς πρωτοβουλίες συναίνεσης και συνεννόησης», προφανώς με τη ΔΗΣΥ, για το «εθνικό συμφέρον».

Ο επικεφαλής του Ποταμιού, Στ. Θοδωράκης, κατηγόρησε την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, όσο και προηγουμένως της ΝΔ, για «σπατάλη» αντί να προβούν στο «νοικοκύρεμα» και τη δραστική «μείωση της φαρμακευτικής δαπάνης», προσθέτοντας ότι «υπάρχουν 28 ελληνικές φαρμακοβιομηχανίες που επενδύουν στην Ελλάδα» και ότι «χρέος μας είναι να τους προσφέρουμε καθαρό τοπίο ανταγωνισμού, με στόχο την αύξηση της εγχώριας παραγωγής και μείωση εισαγωγών».

Ο πρόεδρος της Ενωσης Κεντρώων, Β. Λεβέντης, απέδωσε και πάλι τη «χρεοκοπία» της χώρας στις... προσλήψεις στο Δημόσιο, κατακρίνοντας την κυβέρνηση γι' αυτές και για το ότι δεν δίνει «κίνητρα στον ιδιωτικό τομέα, που έπαθε πανωλεθρία». Πρότεινε να ελέγχει εισαγγελέας τις μεγάλες προμήθειες κ.ο.κ.

Οσο για τον αρχηγό της Χρυσής Αυγής, αφού έβγαλε κι αυτός «λάδι» το σύστημα, αποδίδοντας με τη σειρά του τα πάντα στα σκάνδαλα και στην ατιμωρησία των υπευθύνων, δήλωσε ότι η ΧΑ θα ψηφίσει υπέρ της Προκαταρκτικής και στη συνέχεια επιδόθηκε σε ένα ακόμα εθνικιστικό - φασιστικό παραλήρημα, θέτοντας ξανά (μετά τον Κασιδιάρη σε Επιτροπή της Βουλής) ζήτημα για τους μουσουλμάνους βουλευτές της Θράκης, για τους οποίους αξίωσε να υπογράψουν δήλωση «ότι δεν είναι μητέρα τους η Τουρκία, διαφορετικά παράνομα βρίσκονται σε αυτό το κοινοβούλιο».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ