Πέμπτη 8 Μάρτη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
Ψηφίστηκε η τροπολογία για τους συμβασιούχους στα νοσοκομεία

Ψηφίστηκε χτες στην Ολομέλεια της Βουλής η τροπολογία της κυβέρνησης που παρατείνει έως το 2019 τις συμβάσεις εργαζομένων στα νοσοκομεία και «λύνει» γραφειοκρατικά κωλύματα για την καταβολή των δεδουλευμένων τους. Βέβαια η κυβέρνηση δεν δίνει καμία απάντηση στο κύριο, τι θα γίνει δηλαδή με όλους αυτούς τους εργαζόμενους μετά το 2019, παρατείνοντας έτσι την ομηρία τους.

Οσον αφορά το αίτημα για μόνιμη - σταθερή δουλειά με πλήρη εργασιακά δικαιώματα, η απάντηση που έδωσε ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Π. Πολάκης σε σχετική Επίκαιρη Ερώτηση του ΚΚΕ ήταν ότι «μόνιμη - σταθερή εργασία με τις μνημονιακές δεσμεύσεις» αλλά και «με τους σημερινούς κοινωνικούς συσχετισμούς δεν γίνεται».

Το ΚΚΕ ψήφισε «παρών» στην τροπολογία, η οποία είχε κατατεθεί σε νομοσχέδιο του υπουργείου Υγείας που αφορούσε αλλαγές στο Διοικητικό Συμβούλιο και στον τρόπο εκλογής των μελών του ερευνητικού Ινστιτούτου Παστέρ.

Ο ειδικός αγορητής του ΚΚΕ, Γιώργος Λαμπρούλης, μιλώντας στη Βουλή, ανέφερε για τη τροπολογία ότι «είναι αποτέλεσμα της πίεσης που ασκήθηκε από τους εργαζόμενους (...) Το βασικό, όμως, είναι ότι και αυτή η τροπολογία στην ουσία συμβάλλει στο να διαιωνίζονται ή να παγιώνονται και να σταθεροποιούνται οι ελαστικές μορφές εργασίας, συμβάσεις έργου δηλαδή κ.λπ., σε βάρος της σταθερής και μόνιμης εργασίας των εργαζομένων και στο δημόσιο σύστημα Υγείας, είτε στα νοσοκομεία, είτε στην Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας. Εμείς αυτό που διεκδικούμε, και σε αυτή την κατεύθυνση παλεύουμε και αναδεικνύουμε τα ζητήματα και στον χώρο της Υγείας, είναι οι προσλήψεις με μόνιμο προσωπικό, με μόνιμη και σταθερή απασχόληση, με εξασφάλιση όλων των εργασιακών και ασφαλιστικών τους δικαιωμάτων».

Την τροπολογία καταψήφισαν ΝΔ, Δημοκρατική Συμπαράταξη (ΠΑΣΟΚ - ΔΗΜΑΡ), Ποτάμι και η ναζιστική Χρυσή Αυγή. «Παρών» ψήφισε η Ενωση Κεντρώων.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ