Πέμπτη 8 Μάρτη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
ΑΓΡΟΤΙΚΕΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΕΣ - ΣΥΛΛΟΓΟΙ
Με καθημερινή δράση προετοιμάζεται το συλλαλητήριο στο Κιλελέρ

Από τη χτεσινή συνέντευξη Τύπου στη Λάρισα
Από τη χτεσινή συνέντευξη Τύπου στη Λάρισα
Μπροστά στο Μνημείο του Αγρότη, στον τόπο της θυσίας των Θεσσαλών κολίγων, στο Κιλελέρ, πραγματοποιείται την ερχόμενη Κυριακή 11 Μάρτη, στις 12 το μεσημέρι, το μαχητικό συλλαλητήριο που οργανώνει η Πανελλαδική Επιτροπή των Μπλόκων, για να τιμηθεί αγωνιστικά η 108η επέτειος του Κιλελέρ.

Ενα συλλαλητήριο που, όπως επισημαίνει στο κάλεσμά της η Πανελλαδική Επιτροπή των Μπλόκων, είναι η συνέχεια των αγωνιστικών κινητοποιήσεων και των μπλόκων, αλλά και η αφετηρία νέων αγώνων για την επιβίωση των μικρομεσαίων αγροτοκτηνοτρόφων, κόντρα στην πολιτική της κυβέρνησης και την ΚΑΠ της ΕΕ, που τους οδηγούν στο ξεκλήρισμα, στη φτώχεια και την εξαθλίωση.

Στη Θεσσαλία, όπως και σε άλλες περιοχές της χώρας, εντείνονται οι προετοιμασίες για τη μαζική συμμετοχή στο συλλαλητήριο, με περιοδείες κλιμακίων των Ομοσπονδιών Αγροτικών Συλλόγων των νομών στα χωριά.

Από την Καρδίτσα, η μετάβαση στο Κιλελέρ θα γίνει οργανωμένα, με αγροτικά αυτοκίνητα που θα ξεκινήσουν στις 10 π.μ. από την Ιτέα. Σήμερα Πέμπτη, στις 12 το μεσημέρι, στο ξενοδοχείο «Αύρα», εκπρόσωποι της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων του νομού θα δώσουν συνέντευξη Τύπου, καλώντας όλο τον αγροτικό κόσμο να πάρει μέρος.

Από τα Τρίκαλα, τα λεωφορεία που έχουν ναυλωθεί θα αναχωρήσουν στις 10 π.μ. από την πλατεία Εθνικής Αντίστασης - πρώην κατάστημα Κωστάρα.

Από τη Μαγνησία, τα λεωφορεία θα αναχωρήσουν στις 10.30 π.μ., από το δημαρχείο Βόλου. Με ανακοίνωσή της, η Γραμματεία Μαγνησίας του ΠΑΜΕ καλεί τους εργατοϋπαλλήλους, τους ανέργους, τους συνταξιούχους, τους νέους και τις νέες να συμμετάσχουν μαζικά στην αγωνιστική εκδήλωση στο Κιλελέρ.

Σε συμμετοχή στο συλλαλητήριο στο Κιλελέρ καλεί και η Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Φθιώτιδας, δρομολογώντας λεωφορείο που θα ξεκινήσει στις 9.30 π.μ. από την πλατεία Πάρκου στη Λαμία.

Ο Αγροτικός Σύλλογος Νάουσας «Μαρίνος Αντύπας» απευθύνει κάλεσμα μαζικής συμμετοχής και ανακοινώνει ότι θα υπάρξει οργανωμένη μετακίνηση για τη συγκέντρωση στο Κιλελέρ, στις 9 το πρωί της Κυριακής (για συμμετοχές στο τηλέφωνο: 6975919478).

Συνέντευξη Τύπου στη Λάρισα

Στη Λάρισα, χτες το μεσημέρι, η Ενωτική Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων (ΕΟΑΣΝΛ) παραχώρησε συνέντευξη Τύπου, προκαλώντας τους αγρότες και τα άλλα λαϊκά στρώματα στην αγωνιστική γιορτή της μικρομεσαίας αγροτιάς. Παράλληλα, τα λεωφορεία που δρομολογεί το Εργατικό Κέντρο Λάρισας για τη μεταφορά εργαζομένων, ανέργων, συνταξιούχων θα ξεκινήσουν στις 10.30 π.μ. από την πλατεία Λαού (Δημοτικό Ωδείο).

Στην συνέντευξη Τύπου, οι εκπρόσωποι της ΕΟΑΣΝΛ αναφέρθηκαν και σε αιτήματα που αφορούν προβλήματα των αγροτών στο νομό, όπως: Απένταξη της Γαλήνης, του Πλατύκαμπου, του Κιλελέρ και του Μελισσοχωρίου από τον ΓΟΕΒ. Ενταξη στο πρόγραμμα απονιτροποίησης των χωριών της γραμμής Βόλου. Να σταλούν άμεσα και πριν από την καταβολή της συνδεδεμένης ενίσχυσης οι εκτιμήσεις από τον ΕΛΓΑ για τις ζημιές στη βαμβακοκαλλιέργεια. Κάλυψη του χαμένου εισοδήματος των παραγωγών ροδακίνου και μήλου, λόγω του εμπάργκο στη Ρωσία. Στο πλαίσιο της Πανελλαδικής Επιτροπής Μπλόκων, η ΕΟΑΣΝΛ παίρνει πρωτοβουλία για τη διοργάνωση πανελλαδικής σύσκεψης ροδακινοπαραγωγών το επόμενο διάστημα. Τέλος, η ΕΟΑΣΝΛ χαιρετίζει και τιμά την Παγκόσμια Μέρα της Γυναίκας και ιδιαίτερα τις γυναίκες της υπαίθρου, όσες ασχολούνται με τη γεωργία, την κτηνοτροφία και την αλιεία, όπου οι ανισότητες και οι δυσκολίες για τις γυναίκες είναι πολύ μεγαλύτερες.

Σε Κρήτη και Λέσβο

Την ίδια μέρα με την κινητοποίηση στο Κιλελέρ, η Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Λέσβου, συντονιζόμενη με την Πανελλαδική Επιτροπή των Μπλόκων, οργανώνει συλλαλητήριο - εκδήλωση στη Λουτρόπολη Θερμής, στις 12 το μεσημέρι.

Αντίστοιχα και στην Κρήτη, την Κυριακή 11/3, στις 11 π.μ., στον κόμβο των Πεζών, καλούν οι Αγροτικοί Σύλλογοι Καζαντζάκη, Ηρακλείου και Αστερουσίων, καθώς και οι Επιτροπές Αγώνα Αγροτών Τυμπακίου και Αρκαλοχωρίου.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Την Κυριακή η πανελλαδική σύσκεψη αγωνιστικού συντονισμού (2018-12-07 00:00:00.0)
Συνεχίζουν τον αγώνα τους με άλλες μορφές (2017-02-17 00:00:00.0)
Πρωτοβουλίες για την επέτειο του Κιλελέρ (2015-03-19 00:00:00.0)
Παρακαταθήκη για τους σημερινούς αγώνες της μικρομεσαίας αγροτιάς (2015-03-17 00:00:00.0)
Κάλεσμα της ΠΑΣΥ για μαζική συμμετοχή (2015-03-14 00:00:00.0)
Στο Κιλελέρ στις 15 Μάρτη! (2009-03-06 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας

Τετρασέλιδα του «Ρ»
Διαβάστε στο «Ρ»
Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org