Σάββατο 24 Φλεβάρη 2018 - Κυριακή 25 Φλεβάρη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 38
ΔΙΕΘΝΗ
ΗΠΑ
Επιμένει ο Τραμπ στην οπλοφορία εκπαιδευτικών!

ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ.--

«Θέλω τα σχολεία μου να προστατεύονται όπως οι τράπεζες!», δήλωσε την Παρασκευή ο Αμερικανός Πρόεδρος, Ντόναλντ Τραμπ, επιμένοντας στην πρότασή του για ένοπλους καθηγητές και δασκάλους στα σχολεία της χώρας του μετά το σάλο που προκάλεσε η νέα αιματοχυσία σε λύκειο της Φλόριντα στις 14/2 με 17 νεκρούς μαθητές και καθηγητές.

Η πρόταση Τραμπ για οπλοφορία ορισμένων εκπαιδευτικών στα σχολεία των ΗΠΑ προκάλεσε αντιδράσεις στις εκπαιδευτικές ενώσεις και τις σχολικές κοινότητες, αφού όσοι αρχικά νόμισαν ότι «ξέφυγε» από τα χείλη του Προέδρου η ιδέα της οπλοφορίας στα σχολεία άκουσαν στη συνέχεια τον αναπληρωτή εκπρόσωπο Τύπου στο Λευκό Οίκο να την αναπτύσσει με περισσότερες λεπτομέρειες και να τη διανθίζει με... «επιδόματα» και «μπόνους» 1.000 δολαρίων ανά ένοπλο εκπαιδευτικό. «Η κυβέρνηση θα μπορούσε να εξασφαλίσει τα απαραίτητα κονδύλια για την εκπαίδευση και οπλοφορία του 30% ή και 40% των δασκάλων στη χώρα. Θα μπορούσε έτσι να δοθούν 1 δισεκατομμύριο δολάρια σε περίπου 1.000.000 εκπαιδευτικούς», εξήγησε ο αναπληρωτής εκπρόσωπος Τύπου. Ο ίδιος στη συνέχεια πρόσθεσε ως περίπου «επαναστατική» την έτερη πρόταση του Προέδρου Τραμπ για αύξηση του ορίου ηλικίας για αγορά όπλων από τα 18 στα 21, θυμίζοντας τη διαφωνία σε αυτό το ζήτημα του λόμπι οπλοκατοχής NRA (που ήταν από τους μεγαλύτερους χρηματοδότες της προεκλογικής εκστρατείας του Προέδρου Τραμπ)...

Η πρόεδρος της Αμερικανικής Ομοσπονδίας Εκπαιδευτικών, Ράντι Ουεϊνγκάρτεν, απάντησε λίγη ώρα αργότερα ότι «όποιος θέλει όλα αυτά στα σχολεία δεν αντιλαμβάνεται τι γίνεται μέσα σε αυτά, ή, ακόμη χειρότερα, δεν νοιάζεται».

Η «θεωρία» Τραμπ για ασφαλέστερα σχολεία με... ένοπλους καθηγητές, πέρα από το προφανές του πράγματος, ήρθε να αμφισβητηθεί και από την ίδια την πραγματικότητα. Αποκαλύφθηκε, για παράδειγμα, ότι στο λύκειο της Φλόριντα όπου έγινε η σφαγή των 17 μαθητών και εκπαιδευτικών, ήταν παρών στη διάρκεια του μακελειού ένας ένοπλος βοηθός σερίφη, που προτίμησε να παραμείνει έξω από το κτίριο ενώ από μέσα ακούγονταν οι πυροβολισμοί. Ο βοηθός σερίφη Σκοτ Πίτερσον είχε τη μοιραία ώρα υπηρεσία στο λύκειο. Την Παρασκευή, μετά την αποκάλυψη της είδησης, αναγκάστηκε σε παραίτηση.

Για τα φαινόμενα ένοπλης βίας στα σχολεία διοργανώνεται στις 24 Μάρτη διαμαρτυρία μαθητών στην Ουάσιγκτον.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ