Σάββατο 24 Φλεβάρη 2018 - Κυριακή 25 Φλεβάρη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 38
ΔΙΕΘΝΗ
ΔΑΝΙΑ
Εντονο «ενδιαφέρον» για Ουκρανία και Γεωργία

Τη χρηματοδότηση των «μεταρρυθμίσεων» έναντι της ρωσικής επιρροής ανακοίνωσε ο Δανός ΥΠΕΞ σε επίσκεψή του στις δυο χώρες

ΚΟΠΕΓΧΑΓΗ - ΚΙΕΒΟ - ΤΙΦΛΙΔΑ.--

Το ενδιαφέρον της Δανίας για την ευρωπαϊκή επιρροή σε Γεωργία και Ουκρανία απέναντι στη Ρωσία ανέδειξε η επίσκεψη του Δανού υπουργού Εξωτερικών, Αντερς Σάμιουελσεν, στις δυο χώρες την Τρίτη και την Τετάρτη. Ο Σάμιουελσεν ανακοίνωσε πως η δανέζικη κυβέρνηση θα χρηματοδοτήσει με 860 εκατ. κορόνες (115,5 εκατ. ευρώ) τη «διαδικασία μεταρρυθμίσεων» στις δυο χώρες κατά τα επόμενα πέντε χρόνια.

Σημείωσε δε χαρακτηριστικά: «Είμαι σίγουρος ότι οι μεταρρυθμίσεις είναι η καλύτερη άμυνα κατά της ρωσικής επιθετικότητας, καθιστούν τις χώρες ανθεκτικές και ενισχύουν την ευθυγράμμισή τους προς την Ευρώπη», αναφερόμενος σε θεσμικές μεταρρυθμίσεις για τη «φιλελευθεροποίηση» της οικονομίας, τη διευκόλυνση επενδύσεων κ.λπ.

Το δανέζικο ΥΠΕΞ θα φιλοξενήσει τον Ιούνη μια μεγάλη διεθνή διάσκεψη στην Κοπεγχάγη σχετικά με την «υλοποίηση μεταρρυθμίσεων» στην Ουκρανία, δηλαδή σχετικά με τους όρους και τις προϋποθέσεις για μεγαλύτερη διείσδυση των μονοπωλιακών ομίλων στη χώρα. Στη διάσκεψη έχουν προσκληθεί υπουργοί Εξωτερικών από όλα τα κράτη - μέλη της ΕΕ, του ΝΑΤΟ και του G7, καθώς και εκπρόσωποι άλλων ιμπεριαλιστικών οργανισμών.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ