Παρασκευή 23 Φλεβάρη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ - ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
Συντηρούν τον «κουρνιαχτό» αποτιμώντας τη συζήτηση στη Βουλή

Με αντιπαράθεση για το ποιος έχασε και ποιος κέρδισε τη μάχη των εντυπώσεων στη συζήτηση στη Βουλή για τη «Novartis», συνεχίστηκε χτες ο «κουρνιαχτός» ανάμεσα σε κυβέρνηση και ΝΔ. Αν και με «χαμηλωμένους τόνους», όπως έδειξε και η προχτεσινή συζήτηση, οι δυο τους συνέχισαν να παίζουν το παιχνίδι του αποπροσανατολισμού του λαού, σε μια περίοδο που πολλά άλλα κρίσιμα για τη ζωή του μέτωπα έχουν ανοίξει για τα καλά, με τη σκανδαλολογία να καλύπτει τη μεταξύ τους σύμπλευση σε αυτά, αλλά και να απομακρύνεται ολοένα και περισσότερο απ' την ουσία του προβλήματος, που έγκειται στο ότι το Φάρμακο είναι εμπόρευμα, ιδιοκτησία μονοπωλιακών ομίλων.

Το χτεσινό «γαϊτανάκι» ξεκίνησε με την εκπρόσωπο Τύπου της ΝΔ, Μαρία Σπυράκη, να σημειώνει σε ενημέρωση συντακτών ότι «η συζήτηση στη Βουλή εξελίχθηκε σε Βατερλώ για την κυβερνητική πλειοψηφία. Οι κατήγοροι έγιναν τελικά κατηγορούμενοι και η επιχείρηση ποινικής δίωξης των αντιπάλων είναι προφανές ότι δεν ήταν τίποτε άλλο από πολιτική δίωξη».

Κάλεσε, δε, την κυβέρνηση «να μην κλείσει άρον - άρον την Προκαταρκτική Επιτροπή, όπως ήδη έχει προαναγγείλει ο κ. Τσίπρας», να κληθούν οι μάρτυρες «είτε με ονοματεπώνυμο, είτε ως "προστατευόμενοι μάρτυρες"» και να εξεταστούν κατά αντιπαράσταση με τα πολιτικά πρόσωπα, τα οποία έχουν παραπεμφθεί.

Επανέλαβε, ακόμα, ότι η ΝΔ θα συστήσει Εξεταστική Επιτροπή για τα όσα έκανε η κυβέρνηση το πρώτο εξάμηνο του 2015. Οτι, μετά τις εκλογές, θα ζητήσει να εξεταστεί η υπόθεση της ακύρωσης της πώλησης των βλημάτων στη Σαουδική Αραβία, υπόθεση όπου εμπλέκει και τον υπουργό Αμυνας, Π. Καμμένο. Τέλος, ότι θα ζητήσει να εξεταστούν πιθανές ευθύνες του υπουργού του ΣΥΡΙΖΑ Π. Κουρουμπλή για την παράλειψή του να εκδώσει δελτίο τιμών φαρμάκων το 2015.

Το Μέγαρο Μαξίμου σε άτυπο σημείωμά του επέκρινε την «αγωνία της κυρίας Σπυράκη να κάνει ενημέρωση των πολιτικών συντακτών λίγες ώρες μετά την ολοκλήρωση της συζήτησης για τη σύσταση Προανακριτικής», εκτιμώντας ότι «αποδεικνύει ποιος είναι ο πραγματικά χαμένος».

Υποστηρίζει ότι «το μόνο Βατερλώ χτες ήταν η στάση της ΝΔ που ενώ έλεγε "όλα στο φως" για το σκάνδαλο Novartis, τελικά δεν τόλμησε να ψηφίσει τη σύσταση Προανακριτικής Επιτροπής, επιβεβαιώνοντας πως ο κ. Μητσοτάκης φοβάται ακόμα και τους βουλευτές του».

Ταυτόχρονα, ο ΣΥΡΙΖΑ με ανακοίνωσή του επικροτεί την απόφαση για συγκρότηση Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Προκαταρκτικής Εξέτασης, υποστηρίζοντας - πριν ακόμα αυτή συσταθεί και παρά την πικρή προηγούμενη εμπειρία τέτοιων επιτροπών - ότι ...«εκπληρώνει την απαίτηση του ελληνικού λαού για δικαιοσύνη, διαφάνεια και πλήρη διαλεύκανση του σκανδάλου Novartis», ενώ δεν χάνει την ευκαιρία να αναπαράγει τα ιδεολογήματα που ο πρωθυπουργός κατά κόρον επιστράτευσε στην ομιλία του, αναγορεύοντας τα σκάνδαλα σε αιτία της κρίσης.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Αρχισε η κατάθεση του Δ. Παπαγγελόπουλου(2020-06-18 00:00:00.0)
Κατέθεσε ένα ακόμα υψηλό στέλεχος της φαρμακοβιομηχανίας(2019-11-28 00:00:00.0)
Συνεχίζεται το γαϊτανάκι με τη «Novartis»(2019-11-02 00:00:00.0)
Διαδικασίες εκφυλισμού και επικοινωνιακά «σόου» από κυβέρνηση και ΝΔ(2018-03-20 00:00:00.0)
Στην Ολομέλεια η πρόταση για σύσταση Προανακριτικής Επιτροπής(2018-03-08 00:00:00.0)
ΑΤΙΤΛΟ(2018-02-22 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ