Τρίτη 20 Μάρτη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΥΠΟΘΕΣΗ «NOVARTIS»
Διαδικασίες εκφυλισμού και επικοινωνιακά «σόου» από κυβέρνηση και ΝΔ

Σε καθημερινή βάση κυβέρνηση και ΝΔ υποδαυλίζουν την υπόθεση «Novartis», συντηρώντας μια αποπροσανατολιστική σκανδαλολογία με εκατέρωθεν «βολές», την ώρα που με ευθύνη της κυβέρνησης η διερεύνηση στο πλαίσιο της Προανακριτικής Επιτροπής στη Βουλή φαίνεται να έχει «σκαλώσει». Χτες, η αντιπαράθεση επικεντρώθηκε σε δημοσίευμα της εφημερίδας «Δημοκρατία», σύμφωνα με το οποίο στον ετήσιο απολογισμό που είχε συντάξει για το 2014 ο τότε αντιπρόεδρος της εταιρείας, Κ. Φρουζής, σημείωνε πως «παραμένει η "Novartis" η αγαπημένη εταιρεία της ελληνικής κυβέρνησης».

«Οι κ.κ. Μητσοτάκης, Σαμαράς και Βενιζέλος οφείλουν να δώσουν άμεσα σαφείς και ξεκάθαρες απαντήσεις για τα πεπραγμένα της κυβέρνησής τους», υποστηρίζει το γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ.

«Το ποιος θέλει να λάμψει η αλήθεια για το σκάνδαλο "Novartis" θα φανεί αύριο από το αν ο ΣΥΡΙΖΑ και οι ΑΝΕΛ θα αποδεχθούν επιτέλους την αυτονόητη πρόταση της ΝΔ, να έρθουν στην Προανακριτική Επιτροπή όλα τα εμπλεκόμενα πρόσωπα και φυσικά οι ανώνυμοι μάρτυρες, παρουσία των τάχα κατηγορουμένων», απαντά η ΝΔ. «Αυτό επιτάσσει η διαφάνεια σε μια Δημοκρατία. Και δεν εννοούμε βέβαια την εφημερίδα "Δημοκρατία" και τις εμφανείς, πια, σχέσεις της με τα υπόγεια του Μαξίμου», προσθέτει.

Το ΚΚΕ δεν θα νομιμοποιήσει τις διαδικασίες «fast track» και τον εκφυλισμό

Ερωτηθείς για την υπόθεση και για το αν κατά τη γνώμη του αποτελεί σκάνδαλο, στο πλαίσιο της συνέντευξής του στο «Εθνος», ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δ. Κουτσούμπας, τόνισε:

«Προφανώς είναι ένα διεθνές σκάνδαλο που ήρθε στην επιφάνεια από τις αμερικανικές αρχές, όχι φυσικά γιατί τους έπιασε ο πόνος για τις πρακτικές της "Novartis", αλλά γιατί έχουν τώρα οικονομική κόντρα στο Φάρμακο με τη Γερμανία. Αλλωστε, παρόμοιες πρακτικές αξιοποιούν όλες οι φαρμακοβιομηχανίες, αφού η Υγεία και το Φάρμακο είναι εμπορεύματα. Είναι μέρος ενός συνολικότερου εμπορικού πολέμου που έχει ξεσπάσει παγκόσμια. Πρόσφατα είχαμε την απόφαση Τραμπ για την επιβολή δασμών στην εισαγωγή προϊόντων στις ΗΠΑ. Στο πλαίσιο αυτού του πολέμου, ο ένας βγάζει τα άπλυτα του άλλου στη φόρα».

Κληθείς να εξηγήσει γιατί το ΚΚΕ αποχώρησε από την Προκαταρκτική Επιτροπή, ο Δ. Κουτσούμπας σημείωσε: «Γιατί η Προκαταρκτική Επιτροπή, με ευθύνη της κυβερνητικής πλειοψηφίας, αλλά και των άλλων κομμάτων, δεν θέλει να γίνει ουσιαστική διερεύνηση αυτής της υπόθεσης, σε ό,τι αφορά φυσικά την Ελλάδα. Απέρριψε τις προτάσεις του ΚΚΕ για τη διερεύνηση όλων των αδικημάτων και για την κλήτευση όλων των μαρτύρων, συμπεριλαμβανομένων των λεγόμενων προστατευμένων. Αρα μας θέλουν μόνο για να νομιμοποιήσουμε τις "fast track" διαδικασίες εκφυλισμού, που το μόνο που προσφέρουν είναι τροφή για επικοινωνιακά "σόου" και μικροκομματικές πολιτικές και όχι διαφάνεια και "να μπει το μαχαίρι στο κόκαλο", όπως προπαγανδίζουν».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ