Πέμπτη 22 Φλεβάρη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΒΟΥΛΗ
ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΣΤΑΣΗ ΠΡΟΚΑΤΑΡΚΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ «NOVARTIS»

Σε εξέλιξη ήταν μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες η συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής για τη σύσταση προανακριτικής επιτροπής για την υπόθεση «Novartis», με την κυβέρνηση να κραδαίνει τη «ρομφαία» της τάχα κάθαρσης, τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ να κάνουν λόγο για σκευωρία και όλους μαζί να συσκοτίζουν το πραγματικό σκάνδαλο της εμπορευματοποίησης της υγείας του λαού, του κυνηγητού του κέρδους από τις φαρμακοβιομηχανίες σε βάρος της ανθρώπινης ζωής.

Στην αντίπερα όχθη, το ΚΚΕ έκανε σαφές ότι θα ψηφίσει τη σύσταση της Προανακριτικής Επιτροπής και θα συμβάλει όσο περνάει από το χέρι του για να αποκαλυφθεί η αλήθεια και να αποδοθούν οι ευθύνες όπου υπάρχουν, ενώ ταυτόχρονα αποκάλυψε την ουσία, ότι δηλαδή η διαφθορά και τα σκάνδαλα είναι παράγωγα του καπιταλιστικού τρόπου παραγωγής, όπου όλα, όπως και η υγεία του λαού, είναι εμπόρευμα. Αποτελούν φαινόμενα ενός συστήματος που σαπίζει και που υπάρχουν όλες οι αντικειμενικές προϋποθέσεις να ανατραπεί, για να μπορέσει η οικονομία να οργανωθεί με κριτήριο τις λαϊκές ανάγκες.

Η διαδικασία αναμενόταν να ολοκληρωθεί με μυστική ψηφοφορία για καθένα από τα 10 πολιτικά πρόσωπα που σύμφωνα με τη σχετική δικογραφία φέρονται ως εμπλεκόμενοι. Ο κάθε βουλευτής θα δήλωνε «ναι», «όχι» ή «παρών» στη συγκρότηση Προανακριτικής Επιτροπής για τα αδικήματα που αναφέρονται στην πρόταση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ