Πέμπτη 22 Φλεβάρη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΟΜΜΑΤΙΚΕΣ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ ΑΤΤΙΚΗΣ - ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΤΟΥ ΚΚΕ
Συγκεντρώσεις ενάντια στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και την εμπλοκή της Ελλάδας

  • Στις 27 Φλεβάρη στην Αθήνα, στο Σύνταγμα, και στις 6 Μάρτη στη Θεσσαλονίκη, στο Αγαλμα Βενιζέλου
  • Θα μιλήσει ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δ. Κουτσούμπας

Στα ΕΛΠΕ Ασπροπύργου
Στα ΕΛΠΕ Ασπροπύργου
Κάλεσμα μαζικής συμμετοχής στις συγκεντρώσεις που διοργανώνουν, με θέμα «Οι θέσεις του ΚΚΕ για τις εξελίξεις στα Βαλκάνια, στη Μέση Ανατολή, στην Ανατολική Μεσόγειο, στις ελληνοτουρκικές σχέσεις, στο Κυπριακό», απευθύνουν οι ΚΟ Αττικής και Κ. Μακεδονίας του ΚΚΕ.

Στις συγκεντρώσεις θα μιλήσει ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δ. Κουτσούμπας.

Στην Αττική, η συγκέντρωση θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα, στην πλατεία Συντάγματος, την Τρίτη 27 Φλεβάρη και ώρα 18.30, και θα ακολουθήσει πορεία στην αμερικάνικη πρεσβεία.

Στις 6 Μάρτη και ώρα 19.00, θα πραγματοποιηθεί στη Θεσσαλονίκη, στο Αγαλμα Βενιζέλου, η συγκέντρωση της ΚΟ Κεντρικής Μακεδονίας, ενώ θα ακολουθήσει πορεία στο αμερικάνικο προξενείο.

Πλατύ κάλεσμα στους εργαζόμενους για να συμμετάσχουν στη συγκέντρωση

Στην Αττική, σε χώρους δουλειάς και συνοικίες, με μια πλατιά πολιτική εξόρμηση φτάνει το κάλεσμα του ΚΚΕ στην εργατική τάξη και τα λαϊκά στρώματα να δώσουν μαζικό και μαχητικό παρών στη συγκέντρωση στο Σύνταγμα. Η εξόρμηση γίνεται αφορμή για συζήτηση «εφ' όλης της ύλης» για να απαντηθούν ερωτήματα των εργαζομένων, για να φωτιστούν πλευρές της στρατηγικής του Κόμματος και κυρίως για να εστιάσει η εργατική τάξη στην ουσία των εξελίξεων.

Στα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά
Στα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά
Χτες Τρίτη, περιοδείες πραγματοποιήθηκαν στα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά και στα ΕΛΠΕ Ασπροπύργου, με επικεφαλής τα μέλη της ΚΕ και βουλευτές του Κόμματος, Διαμάντω Μανωλάκου και Γιάννη Γκιόκα αντίστοιχα.

Τα στελέχη του Κόμματος κάλεσαν τους εργαζόμενους να μην εφησυχάζουν για τις εξελίξεις στην οικονομία, να μην προσμένουν τη λεγόμενη «έξοδο από τα μνημόνια» που προπαγανδίζει η κυβέρνηση, αφού την ίδια στιγμή παίρνει νέα αντεργατικά μέτρα φτιάχνοντας το δικό της «πρόγραμμα». Να μην εφησυχάζουν ούτε για τις εξελίξεις στην εξωτερική πολιτική, αλλά να οργανώσουν την πάλη τους, να ισχυροποιήσουν τα ταξικά συνδικάτα, να συμβάλουν στη συγκρότηση της Κοινωνικής Συμμαχίας, όχι μόνο για να αποκρούσουν τη σημερινή κατάσταση, αλλά κυρίως για να διαμορφωθούν οι προϋποθέσεις για ριζικές ανατροπές.

Ο Γ. Γκιόκας, μιλώντας στους εργάτες των Ελληνικών Πετρελαίων, σημείωσε ότι η εμπλοκή της Ελλάδας στις πολύ επικίνδυνες διεθνείς εξελίξεις είναι η άλλη όψη της αντεργατικής πολιτικής που εφαρμόζεται στους τόπους δουλειάς. Οπως είπε, αυτήν την περίοδο στα Βαλκάνια, στην Ανατολική Μεσόγειο, στη Μέση Ανατολή, η κατάσταση είναι καζάνι που βράζει, αφού συγκρούονται ισχυρά καπιταλιστικά κράτη και ιμπεριαλιστικές ενώσεις (ΕΕ, ΗΠΑ, Ρωσία, Τουρκία κλπ). «Το αποτέλεσμα αυτών των ανταγωνισμών το πληρώνουν οι λαοί, και το πιο σημαντικό είναι ότι η κυβέρνηση συμμετέχει ενεργά σε αυτούς τους σχεδιασμούς», τόνισε το στέλεχος του Κόμματος. Υπενθύμισε τις συμφωνίες της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ με την κυβέρνηση των ΗΠΑ για τις βάσεις, την αγορά πολεμικού υλικού κ.λπ. «Στην ουσία η κυβέρνηση γίνεται σημαιοφόρος του ΝΑΤΟ και της ΕΕ στην περιοχή, γιατί το ελληνικό κεφάλαιο φιλοδοξεί να πάρει μέρος σε αυτούς τους ανταγωνισμούς. Το πρόβλημα είναι ότι αυτήν την πολιτική την πληρώνουν οι λαοί, όπως και ο ελληνικός λαός, που μπορεί να την πληρώσει ακόμα πιο ακριβά το επόμενο διάστημα», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Στον Σκαραμαγκά, η συζήτηση ξεκίνησε από τις εξελίξεις στο Ναυπηγείο, όπου οι εργαζόμενοι παραμένουν απλήρωτοι για το 2018, σε ένα ακόμα επεισόδιο της πορείας απαξίωσης των εγκαταστάσεων για να περάσουν τελικά στον επόμενο ιδιώτη. Η Δ. Μανωλάκου ενημέρωσε τους εργαζόμενους για τις πρωτοβουλίες που παίρνει το ΚΚΕ εντός και εκτός Βουλής, όπως την Ερώτηση που έχει καταθέσει στα αρμόδια υπουργεία, σημειώνοντας ότι η όποια θετική εξέλιξη θα προέλθει πρώτα και κύρια μέσα από την οργάνωση της πάλης τους σε σύγκρουση με την κυβέρνηση, και όχι αναμένοντας τους επίδοξους «επενδυτές». Οπως είπε, τα Ναυπηγεία είναι ένας σημαντικός πλούτος, μια στρατηγική υποδομή για το λαό σε μια νησιωτική χώρα όπως η Ελλάδα, όμως το κυνήγι του κέρδους έχει φέρει τη σημερινή κατάντια. Από αυτήν την κατάσταση ωφελούνται τα μονοπώλια, οι εφοπλιστές, συνολικά το κεφάλαιο, και όχι οι εργαζόμενοι, τόνισε μεταξύ άλλων, υπογραμμίζοντας ότι αντίστοιχες εξελίξεις υπάρχουν σε όλους σχεδόν τους κλάδους για να εξασφαλιστεί φθηνότερη εργατική δύναμη, για να προσελκυστούν επενδύσεις.

Καλώντας τους εργαζόμενους να συμμετάσχουν μαζικά στη συγκέντρωση στο Σύνταγμα στις 27/3, η Δ. Μανωλάκου ανέδειξε ότι δεν πρέπει να μένουν θεατές στις επικίνδυνες εξελίξεις, αλλά να ξεσηκωθούν ενάντια στη συμμετοχή της Ελλάδας στους ιμπεριαλιστικούς ανταγωνισμούς, ενάντια στις αμερικανοΝΑΤΟικές βάσεις, στην παρουσία του ΝΑΤΟ στο Αιγαίο. Οπως είπε, με αφορμή τις εξελίξεις στα ελληνοτουρκικά και στην κυπριακή ΑΟΖ, το ΝΑΤΟ και η ΕΕ αποδεικνύεται ότι δεν εξασφαλίζουν ασφάλεια και σταθερότητα για τους λαούς, αλλά το αντίθετο. «Αν φύγουμε όμως θα είναι χειρότερα», σχολίασε ένας από τους εργαζόμενους, με το στέλεχος του Κόμματος να αναδεικνύει τις δυνατότητες για την Ελλάδα της εργατικής εξουσίας, έξω από τους ιμπεριαλιστικούς οργανισμούς να οικοδομήσει σχέσεις αμοιβαίου οφέλους με άλλες χώρες, με μόνο γνώμονα το συμφέρον του λαού και όχι την κερδοφορία των μονοπωλιακών ομίλων.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Κάλεσμα επαγρύπνησης στους εργάτες(2019-12-21 00:00:00.0)
Μόνο με ισχυρό ΚΚΕ μπορεί να ανασχεθεί η επίθεση στους εργαζόμενους(2019-06-22 00:00:00.0)
Επίκαιρη Ερώτηση για τα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά(2013-10-15 00:00:00.0)
«Λιμάνια, ναυπηγεία ανήκουν στο λαό!»(2013-03-21 00:00:00.0)
Ολοκληρώθηκε το έγκλημα σε βάρος του λαού(2010-09-29 00:00:00.0)
Η καλύτερη ευκαιρία καταδίκης της απάνθρωπης πολιτικής της ΕΕ(2004-05-21 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ