Πέμπτη 28 Νοέμβρη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΡΟΑΝΑΚΡΙΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ «NOVARTIS»
Κατέθεσε ένα ακόμα υψηλό στέλεχος της φαρμακοβιομηχανίας

Ο υπεύθυνος επικοινωνίας της «Novartis», Φ. Δεστεμπασίδης, είχε σειρά να καταθέσει χτες στην Προανακριτική Επιτροπή της Βουλής που διερευνά το ρόλο του υφυπουργού Δικαιοσύνης Δ. Παπαγγελόπουλου στην υπόθεση του σκανδάλου «Novartis» και αν τέλεσε το αδίκημα της σκευωρίας σε βάρος πολιτικών προσώπων.

Ο μάρτυρας αρνήθηκε να απαντήσει στις περισσότερες ερωτήσεις που του τέθηκαν από τα μέλη της Επιτροπής, με αποτέλεσμα τα πρακτικά της χτεσινής συνεδρίασης να διαβιβαστούν στην Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών με το ερώτημα αν η άρνηση της κατάθεσης συνιστά αδίκημα ψευδούς κατάθεσης.

Πάντως, ο μάρτυρας, ο οποίος θεωρείται ένας από τους μάρτυρες - κλειδιά στην υπόθεση του σκανδάλου, φέρεται να είπε ότι έχει άποψη για το αν η «Novartis» είναι σκάνδαλο και ότι καλά κάνει η Δικαιοσύνη και το διερευνά. Αιχμές άφησε και για πολιτικά πρόσωπα ότι προσπάθησαν να τον εκφοβίσουν και ότι για τα πρόσωπα αυτά θα καταθέσει μόνο ενώπιον της Δικαιοσύνης.

Ο ίδιος είπε ότι ουδέποτε κλήθηκε από τις εισαγγελικές αρχές να καταθέσει, κάτι που θεωρείται αρκετά προβληματικό καθώς πρόκειται για μάρτυρα ιδιαίτερης σημασίας. Να σημειωθεί ότι και η Μ. Μαραγγέλη, ιδιαιτέρα γραμματέας του αντιπροέδρου της φαρμακοβιομηχανίας «Novartis» Κ. Φρουζή, στη διάρκεια της κατάθεσής της προχτές στην Επιτροπή είχε δηλώσει ότι κλήθηκε μία φορά από τις αρχές να καταθέσει ενώ η όλη διαδικασία ήταν πολύ συνοπτική.

Ακόμα ο Φ. Δεστεμπασίδης φέρεται να κατέθεσε ότι δεν είναι προστατευόμενος μάρτυρας, ότι δεν ονομάζεται ούτε Κελέση ούτε Σαράφης, όπως είναι καταχωρημένα στη σχετική δικογραφία για το σκάνδαλο τα ονόματα των προστατευόμενων μαρτύρων και ότι δεν έχει ταξιδέψει ούτε στις ΗΠΑ ούτε στη Βιέννη (τόπος συνάντησης των προστατευόμενων μαρτύρων) μετά το 2014.

Η Προανακριτική Επιτροπή διαβίβασε και αυτά τα πρακτικά της εξέτασης του μάρτυρα στους αντεισαγγελείς του Αρείου Πάγου Λ. Σοφουλάκη και Ευάγ. Ζαχαρή, οι οποίοι χειρίζονται την υπόθεση.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Αρχισε η κατάθεση του Δ. Παπαγγελόπουλου(2020-06-18 00:00:00.0)
Συνεχίζεται η κατάθεση μαρτύρων(2019-11-27 00:00:00.0)
Εκφυλισμός και «γραφικότητες» για να κρύβεται η ουσία(2019-11-13 00:00:00.0)
Κοκορομαχίες μακριά από την ουσία του σκανδάλου(2019-10-23 00:00:00.0)
Μόνο το ΚΚΕ αποκαλύπτει την αιτία σκανδάλων και διαφθοράς(2018-02-27 00:00:00.0)
Συντηρούν τον «κουρνιαχτό» αποτιμώντας τη συζήτηση στη Βουλή(2018-02-23 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ