Παρασκευή 23 Φλεβάρη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ
Αλληλεγγύη στον αγώνα των εργαζομένων στην κατασκευή του νέου αεροδρομίου στην Κωνσταντινούπολη

Στο τρίτο υπό κατασκευήν αεροδρόμιο της Κωνσταντινούπολης έχουν σκοτωθεί δεκάδες εργάτες λόγω έλλειψης μέτρων ασφαλείας
Στο τρίτο υπό κατασκευήν αεροδρόμιο της Κωνσταντινούπολης έχουν σκοτωθεί δεκάδες εργάτες λόγω έλλειψης μέτρων ασφαλείας
Η Ομοσπονδία Οικοδόμων Ελλάδας εκφράζει την αλληλεγγύη της στους εργαζόμενους που κατασκευάζουν το νέο αεροδρόμιο στην Κωνσταντινούπολη της Τουρκίας, που «προσπαθούν να οργανώσουν τον αγώνα τους για να υπερασπιστούν τη ζωή τους, να βελτιώσουν τις συνθήκες δουλειάς, το μεροκάματο και τα μέτρα ασφάλειας - υγείας στον χώρο εργασίας τους. Οι συνθήκες δουλειάς των χιλιάδων οικοδόμων, μεταλλεργατών και άλλων εργαζομένων στο εργοτάξιο του νέου αεροδρομίου στην Κωνσταντινούπολη, παραπέμπουν σε "αρένα" θανάτου που οι εργάτες θυσιάζονται για τα κέρδη των λίγων.

Τα εκατοντάδες εργατικά ατυχήματα που έχουν γίνει και αφήνουν πίσω τους νεκρούς και σακατεμένους εργάτες, είναι αποτέλεσμα της εντατικοποίησης της δουλειάς. Πίσω από τη βιτρίνα των μεγάλων έργων που υλοποιούνται και αξιοποιούνται από τις κυβερνήσεις του κεφαλαίου σε κάθε χώρα ως απόδειξη "προόδου" και "ευημερίας" των λαών, κρύβεται η άγρια εκμετάλλευση των εργατών που με τη δουλειά τους παράγουν όλο τον πλούτο αλλά βρίσκονται μέσα στη φτώχεια, στην ανέχεια, σακατεμένοι, με τις ανάγκες τους να παραμένουν ανικανοποίητες.

Στέλνουμε μήνυμα προς τους συναδέλφους μας εργάτες στην Τουρκία, στον κλάδο των κατασκευών ότι θα κάνουμε ό,τι μπορούμε για να ενημερώσουμε τους εργαζόμενους στην Ελλάδα για την κατάσταση που ζουν και δουλεύουν.

Αλλωστε, τα ίδια προβλήματα έχουν και οι εργαζόμενοι στην Ελλάδα. Οι εργάτες σε κάθε χώρα έχουμε τα ίδια προβλήματα και τον ίδιο αντίπαλο να αντιμετωπίσουμε. Το κεφάλαιο και την εξουσία του με τις δυνάμεις που το υποστηρίζουν.

Εχουμε κοινό συμφέρον να παλέψουμε προς την ίδια κατεύθυνση με επίκεντρο τις δικές μας ανάγκες. Να παλέψουμε για έναν κόσμο χωρίς εκμετάλλευση, φτώχεια και ανέχεια».

Επίσης, την αλληλεγγύη τους στους εργάτες της εταιρείας υπηρεσιών πληροφορικής KOD-A στην Τουρκία, που βρίσκονται σε κινητοποιήσεις για το δικαίωμά τους στη συνδικαλιστική οργάνωση και για υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας εκφράζουν με ανακοινώσεις τους το Συνδικάτο Εργαζομένων Τηλεπικοινωνιών και Πληροφορικής Αττικής (ΣΕΤΗΠ) καθώς και η Σωματειακή Επιτροπή του ΣΕΤΗΠ στην «Teleperformance Hellas». Ανάλογο μήνυμα αλληλεγγύης στους εργαζόμενους της KOD-A έχει στείλει και το ΠΑΜΕ.

Αλληλεγγύη του ΠΑΜΕ στους εργάτες της Νότιας Αφρικής

Το ΠΑΜΕ εκφράζει την αλληλεγγύη και την υποστήριξή του προς την Εθνική Ενωση Εκπαίδευσης, Υγείας και Συναφών Εργαζομένων (NEHAWU) της Νότιας Αφρικής, η οποία προχωρά σε απεργία στον τομέα Υδρευσης - Αποχέτευσης στις 8 Μάρτη.

Οπως σημειώνει σε ανακοίνωσή του, «η NEHAWU, μεταξύ άλλων, απαιτεί την υπογραφή νέων όρων απασχόλησης για τους εργαζόμενους του κλάδου στις κατασκευές, την καταβολή οφειλομένων από το 2017, τη διακοπή της ανάθεσης έργων σε εργολάβους, μέτρα υγείας και ασφάλειας στους χώρους εργασίας και άλλα. Το ΠΑΜΕ βρίσκεται δίπλα στη NEHAWU στον αγώνα για τα δικαιώματα των εργαζομένων στον κλάδο και εύχεται κάθε επιτυχία στην απεργία και τις αγωνιστικές δράσεις του συνδικάτου. Απαιτούμε την ικανοποίηση των δίκαιων αιτημάτων τους».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ