Σάββατο 3 Φλεβάρη 2018 - Κυριακή 4 Φλεβάρη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΕΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΙΚΕΣ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ
Να επιστραφούν τα ποσά που παρακρατήθηκαν παράνομα

Την επιστροφή των ποσών που παρακρατήθηκαν παράνομα από τους συνταξιούχους, υπερβαίνοντας ακόμα και τις περικοπές που επέβαλαν οι αντιλαϊκοί νόμοι, απαιτούν από την ηγεσία του υπουργείου Εργασίας οι Συνεργαζόμενες Συνταξιουχικές Οργανώσεις ΙΚΑ, ΟΑΕΕ, Δημοσίου, ΠΟΣΕ ΟΑΕΕ, ΕΛΤΑ, ΟΣΕ, ΝΑΤ, ΠΣΣ Δικηγόρων.

«Κατά τον υπολογισμό των παρακρατήσεων από τις συντάξεις, κύριες και επικουρικές, καθώς και στον επανυπολογισμό τους, έγιναν σοβαρά λάθη και αυθαιρεσίες, με αποτέλεσμα σε πολλές περιπτώσεις, όπως άλλωστε διαπιστώθηκε και με τις παρακρατήσεις υπέρ του ΕΟΠΥΥ, αυτές να υπερβαίνουν ακόμα και τις προβλέψεις των νόμων, που οι προηγούμενες και η δική σας κυβέρνηση ψηφίσατε», τονίζουν οι συνταξιουχικές οργανώσεις σε επιστολή τους προς την υπουργό Εργασίας, Εφη Αχτσιόγλου, και τον υφυπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων, Τ. Πετρόπουλο.

Ζητούν την παρέμβαση του υπουργείου ώστε οι διοικήσεις των Ταμείων «να προβούν στις απαραίτητες άμεσες ενέργειες, που θα διορθώσουν τα προβλήματα αυτά και να επιστρέψουν τα επιπλέον ποσά στους δικαιούχους». Επιπλέον, ζητούν κάθε μεταβολή στις συντάξιμες αποδοχές να αποτυπώνεται αναλυτικά στο μηνιαίο ενημερωτικό σημείωμα κάθε συνταξιούχου.

Οι συνταξιουχικές οργανώσεις ξεκαθαρίζουν πως είναι υποχρέωση του υπουργείου να δώσει χωρίς καμία ολιγωρία λύση στο πρόβλημα και να αποφευχθεί η ταλαιπωρία των συνταξιούχων «να προσέρχονται στις υπηρεσίες των Ταμείων, για να υποβάλλουν αιτήσεις, ή πολύ περισσότερο να προσφεύγουν στη δικαιοσύνη με το αζημίωτο».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ