Σάββατο 3 Φλεβάρη 2018 - Κυριακή 4 Φλεβάρη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Να πληρωθούν τα δεδουλευμένα και να ανακληθούν οι απολύσεις στη «ΘΕΣΓΑΛΑ»

Αμεση πληρωμή των δεδουλευμένων των εργαζομένων και ανάκληση των απολύσεων στην επιχείρηση «ΘΕΣΓΑΛΑ» απαιτεί το Σωματείο Εργαζομένων στις Επιχειρήσεις Παραγωγής Επισιτιστικών Προϊόντων Κεντρικής Μακεδονίας.

Με ανακοίνωσή του, καταγγέλλει την επιχείρηση για χαμηλούς μισθούς, απλήρωτη δουλειά, εντατικοποίηση, κόκαλα, εργασιακή ανασφάλεια, εργοδοτική τρομοκρατία και απολύσεις.

Οπως αναφέρει, «η εργοδοσία ζητά από τους εργαζόμενους υπομονή, να δείξουν κατανόηση στις δυσκολίες που - όπως ισχυρίζεται - αντιμετωπίζει η επιχείρηση. Λένε στους εργαζόμενους ότι όποιοι δεν είναι ευχαριστημένοι, μπορούν να αποχωρήσουν, για όσους βέβαια εξακολουθούν να διεκδικούν τα δεδουλευμένα και καλύτερες συνθήκες εργασίας, υπάρχει και ο δρόμος της απόλυσης. (...) Εφτασαν έως το σημείο να λένε πως πρέπει να είναι ευχαριστημένοι που πληρωθήκαν το δώρο Χριστουγέννων!».

Το Συνδικάτο απευθύνεται στους εργαζόμενους και τους καλεί να μην αποδεχθούν αυτήν την κατάσταση μοιρολατρικά. Να μην επιτρέψουν να περάσει το ιδεολόγημα «να βάλουμε πλάτη, δίνοντας και το μισθό μας». Να διεκδικήσουν Συλλογική Σύμβαση Εργασίας για τους εργαζόμενους στον κλάδο των τροφίμων με αυξήσεις στους μισθούς. Να απαιτήσουν τις θέσεις εργασίας, τα δεδουλευμένα, τα δικαιώματά τους.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ