Σάββατο 3 Φλεβάρη 2018 - Κυριακή 4 Φλεβάρη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΜΑΓΝΗΣΙΑ
Αθωώθηκαν οι συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ

Αθώους κήρυξε χτες, με ομόφωνη απόφασή του, μετά από πρόταση του εισαγγελέα της Εδρας, το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Βόλου τους συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ στον χώρο των ΟΤΑ, Εύη Καρυδάκη, και Θοδ. Τσαλούχα, που πρωτόδικα είχαν καταδικαστεί σε φυλάκιση έξι μηνών με τριετή αναστολή για τη συμμετοχή τους στις απεργιακές κινητοποιήσεις του κλάδου τον Νοέμβρη του 2012, ενάντια στις διαθεσιμότητες και τις απολύσεις από την τότε συγκυβέρνηση ΝΔ - ΠΑΣΟΚ. Συγκεκριμένα, είχαν καταδικαστεί για την απεργιακή περιφρούρηση του αμαξοστασίου του Βόλου στις 26/11/2012.

Ο συνήγορος υπεράσπισης σημείωσε στο δικαστήριο ότι αυτό που έκαναν οι δύο κατηγορούμενοι ήταν, ως εκλεγμένοι συνδικαλιστές - η Εύη Καρυδάκη ήταν τότε γραμματέας του Συλλόγου Εργαζομένων ΟΤΑ Μαγνησίας και ο Θ. Τσαλούχας μέλος του ΔΣ - να βρεθούν στην πρώτη γραμμή των πολυήμερων απεργιακών κινητοποιήσεων. Με τα λεγόμενά του στη δίκη, ο μάρτυρας Χ. Τσαμπάζης, αντιδήμαρχος Βόλου τότε, προσπάθησε ανεπιτυχώς να κρύψει το γεγονός ότι η τότε δημοτική αρχή Σκοτινιώτη προωθούσε απεργοσπαστικό μηχανισμό, απέναντι στον οποίο, ως όφειλαν, στάθηκαν οι δύο συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ, μαζί με άλλους συναδέλφους τους.

Συμπαραστεκόμενα στους δύο δικαζόμενους συνδικαλιστές, στα δικαστήρια βρέθηκαν εργατικά σωματεία της περιοχής, ενώ παραβρέθηκε και ο Β. Πετρόπουλος, μέλος της Εκτελεστικής Γραμματείας του ΠΑΜΕ και γγ της ΠΟΕ ΟΤΑ.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ