Τρίτη 30 Γενάρη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
Γέμισε ράντζα και φορεία το «Αττικόν»

Καταγγελία των γιατρών του νοσοκομείου και αίτημα στο υπουργείο Υγείας να πάρει μέτρα για την ασφαλή μεταχείριση των ασθενών

Πάνω από 1.300 προσελεύσεις είχε το νοσοκομείο «Αττικόν» στη γενική εφημερίδα της Τρίτης 16 Γενάρη, με τους διαδρόμους να «πλημμυρίζουν» με πάνω από 150 ράντζα και φορεία σε όλες τις κλινικές. Λόγω πληρότητας των εναπομεινάντων κλινών ΜΕΘ, 13 διασωληνωμένοι υπήρχαν σε όροφο.

«Δεν αποδεχόμαστε το άθλιο καθεστώς των ράντζων. Αρνούμαστε να μας εκβιάζουν να πραγματοποιούμε εισαγωγές σε ένα νοσοκομείο που είναι ήδη πλήρες (100%). Τα νοσοκομεία δεν είναι αποθήκες. Θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε για να αλλάξει αυτή η κατάσταση (...)», σημειώνουν οι γιατροί του νοσοκομείου. Επισημαίνουν ότι η κατάσταση αυτή συνεχίζεται τα τελευταία χρόνια και ενώ όλες οι κυβερνήσεις γνωρίζουν το πρόβλημα, δεν δίνουν καμιά λύση ανακούφισης.

Οι γιατροί του νοσοκομείου απαιτούν από το υπουργείο Υγείας να φροντίσει άμεσα για την ασφαλή, ανθρώπινη, πολιτισμένη μεταχείριση των ασθενών, να μεριμνήσει ώστε όλοι οι ασθενείς να νοσηλεύονται με αξιοπρεπείς συνθήκες σε θαλάμους νοσηλείας και όχι να «βολεύονται» με στοίβαγμα σε ράντζα και φορεία στους διαδρόμους.

Στα αιτήματα που σημειώνουν σε σχετική ανακοίνωση, περιλαμβάνεται το άνοιγμα των κλειστών νοσοκομείων, η δημιουργία ΠΦΥ στη Δυτική Αθήνα, άμεσες προσλήψεις γιατρών, νοσηλευτών και διοικητικών για να καλυφτούν οι ελλείψεις του νοσοκομείου μας.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ