Τρίτη 30 Γενάρη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΙΚΑ
Να δοθεί λύση από την κυβέρνηση στο ζήτημα των παράνομων κρατήσεων

Τις παράνομες παρακρατήσεις στις συντάξεις καταγγέλλει η Ομοσπονδία Συνταξιούχων Ελλάδας ΙΚΑ - ΕΤΑΜ και απαιτεί από την κυβέρνηση με πολιτική απόφαση να επιστρέψει όλα τα παρακρατηθέντα ποσά, τα Ταμεία να ενημερώνουν σωστά και αναλυτικά για τον τρόπο υπολογισμού των καταβαλλόμενων ποσών.

Η Ομοσπονδία καλεί τους συνταξιούχους να συσπειρωθούν στα σωματεία τους και με τον αγώνα τους να απαιτήσουν τη λύση των προβλημάτων αυτών, όπως και να αντιπαλέψουν τις νέες περικοπές και τη φοροληστεία που έρχονται.

Στην ανακοίνωσή της, η Ομοσπονδία Συνταξιούχων του ΙΚΑ σημειώνει:

«Απανωτές είναι οι αποκαλύψεις για τις παράνομες παρακρατήσεις επί των συντάξεων, τις οποίες η κυβέρνηση (και οι διοικήσεις των Ταμείων) έχει επιβάλει, παραβιάζοντας ακόμη και τους νόμους που έχουν ψηφιστεί από αυτή και τις προηγούμενες. Παρακρατήσεις επί των κύριων και επικουρικών συντάξεων, που οφείλονται σε "λάθος" υπολογισμούς και εφαρμογή των νόμων. Κατά συνέπεια η διόρθωση των "λαθών" αυτών και η επιστροφή των παράνομων παρακρατήσεων στους συνταξιούχους είναι πολιτικό θέμα, η κυβέρνηση είναι υποχρεωμένη να προχωρήσει άμεσα σε ενέργειες διορθωτικές με δική της απόφαση προς τις διοικήσεις των Ταμείων, χωρίς να υποχρεώνονται οι συνταξιούχοι να καταφεύγουν σε δικαστικές διαδικασίες ή στα Ταμεία για να διεκδικήσουν τα προς αυτούς οφειλόμενα.

Επιπλέον τα Ταμεία πρέπει να ενημερώνουν τους ασφαλισμένους συστηματικά και σωστά μέσα από τα ενημερωτικά σημειώματα, για τους ακριβείς υπολογισμούς και τους τρόπους υπολογισμού των καταβαλλόμενων συντάξεων.

Καλούμε τους συνταξιούχους να γυρίσουν την πλάτη σε όσους μεθοδευμένα προσπαθούν να τους σύρουν στα δικηγορικά γραφεία και στις ουρές στα Ταμεία. Αντίθετα, να συσπειρωθούν ακόμα πιο μαζικά στα σωματεία τους, να πυκνώσουν τις αγωνιστικές γραμμές τους, γιατί βρισκόμαστε μπροστά σε νέες αντισυνταξιουχικές ανατροπές, τον επανυπολογισμό των συντάξεων και την περικοπή των προσωπικών διαφορών, καθώς και τη φορολογική λαίλαπα που έρχεται το επόμενο διάστημα».

Πανθεσσαλική σύσκεψη συνταξιουχικών οργανώσεων

Με μεγάλη συμμετοχή πραγματοποιήθηκε η πανθεσσαλική σύσκεψη των διοικήσεων συνταξιουχικών οργανώσεων Θεσσαλίας, το Σάββατο 27/1, στην αίθουσα του Εργατικού Κέντρου Βόλου.

Εκ μέρους της Διοίκησης της Ομοσπονδίας Συνταξιούχων ΙΚΑ Ελλάδας, παραβρέθηκε και μίλησε ο αναπληρωτής γραμματέας, Λέανδρος Μάκας, τονίζοντας ότι χρειάζεται να γίνει βαθιά συνείδηση πως δεν υπάρχει άλλος δρόμος από αυτόν του αγώνα για να αναχαιτιστούν και να ανατραπούν οι αντιλαϊκές - αντεργατικές πολιτικές κυβέρνησης - ΕΕ - κεφαλαίου.

Μετά τις τοποθετήσεις αρκετών μελών των οργανώσεων, που αναφέρθηκαν στα σοβαρά προβλήματα που βιώνουν οι συνταξιούχοι καθημερινά, εγκρίθηκε ψήφισμα συμπαράστασης στον δίκαιο αγώνα των μικρομεσαίων αγροτών.

Ακολούθησε κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας, με λαϊκό γλέντι, στην οποία πήραν μέρος οι συνεργαζόμενες συνταξιουχικές οργανώσεις της Μαγνησίας.

Στη συνεστίαση παραβρέθηκε και χαιρέτισε ο Κώστας Στεργίου, πρόεδρος του Συνδικάτου Μετάλλου Μαγνησίας «Μήτσος Παπαρήγας».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Φοροληστεία σε μισθούς, συντάξεις, λαϊκή κατανάλωση(2016-05-31 00:00:00.0)
«Μαγειρεύουν» μεγαλύτερες περικοπές στις επικουρικές(2014-06-19 00:00:00.0)
Στους δαιδάλους των δικαστηρίων(2005-03-02 00:00:00.0)
"Ζητάμε τα κλεμμένα κ. Σημίτη"(1996-09-10 00:00:00.0)
Σήμερα η συγκέντρωση των συνταξιούχων οικοδόμων(1995-03-14 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ