Τρίτη 30 Γενάρη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΟ «METROPOLITAN»
Κινητοποίηση στο υπουργείο Εργασίας

Εξω από το υπουργείο Εργασίας συγκεντρώθηκαν το πρωί της Παρασκευής οι εργαζόμενοι στο ξενοδοχείο «Metropolitan», ζητώντας απαντήσεις στα αιτήματα που έχουν θέσει σχετικά με το καθεστώς διαθεσιμότητας στο οποίο έχουν βρεθεί. Στο πλευρό τους βρέθηκε το Συνδικάτο Επισιτισμού - Τουρισμού - Ξενοδοχείων Αττικής, εργαζόμενοι και σωματεία από τον κλάδο.

Οι εργαζόμενοι βρίσκονται από τις αρχές του έτους σε διαθεσιμότητα, καθώς στο ξενοδοχείο γίνονται εργασίες ανακαίνισης που θα διαρκέσουν τρεις περίπου μήνες. Το επιχειρησιακό σωματείο διεκδικεί από το υπουργείο τη χορήγηση επιδόματος διαθεσιμότητας από τον ΟΑΕΔ στο ύψος του 30% των αποδοχών κάθε εργαζόμενου. Επίσης, διεκδικεί η απόδοση του επιδόματος να γίνει χωρίς καθυστερήσεις.

Σε προηγούμενη παρέμβαση των εργαζομένων, το υπουργείο είχε απαντήσει πως η νομική του υπηρεσία εξετάζει το αίτημα, ενώ την Παρασκευή παρέπεμψε σε νέα συνάντηση στις 2 Φλεβάρη.

Ο ΟΑΕΔ χορηγεί επίδομα διαθεσιμότητας αντίστοιχο με το 10% των αποδοχών, ο νόμος όμως προβλέπει τη δυνατότητα το ποσό να φτάσει στο 30% των μισθολογικών αποδοχών, κάτι που διεκδικούν οι εργαζόμενοι και το σωματείο τους. «Δεν αρκούμαστε στα ψίχουλα του 10%», τόνισαν στη συνέλευση που έκαναν πριν την κινητοποίηση στο υπουργείο. Παράλληλα, το σωματείο θα οργανώσει Γενική Συνέλευση μέσα στο Φλεβάρη, με επίκεντρο τη διεκδίκηση επιχειρησιακής Συλλογικής Σύμβασης.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ