Τρίτη 30 Γενάρη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ΖΑΧΑΡΗΣ ΑΕ
Κατάληψη από τους απλήρωτους τευτλοπαραγωγούς

Σε κατάληψη των γραφείων διοίκησης της Ελληνικής Βιομηχανίας Ζάχαρης ΑΕ (ΕΒΖ) και σε συμβολικό αποκλεισμό της οδού Μητροπόλεως, στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, προχώρησαν χτες δεκάδες απλήρωτοι τευτλοπαραγωγοί, απαιτώντας να σταματήσει ο εμπαιγμός τους από εταιρεία και κυβέρνηση και να πληρωθούν για την παραγωγή που παρέδωσαν το 2017.

Συνολικά στους περίπου 2.500 τευτλοπαραγωγούς οφείλονται 10,2 εκατ. ευρώ. Η διοίκηση της ΕΒΖ και η κυβέρνηση διαβεβαίωναν ότι θα είχαν εξοφληθεί στα τέλη του περασμένου Δεκέμβρη. Στη συνέχεια τους υποσχέθηκαν ότι θα καταβαλλόταν το 40% των οφειλομένων στις 12/1, ωστόσο μέχρι και χτες εξακολουθούσαν να μην έχουν πάρει ούτε ένα ευρώ. Στο μεταξύ, η καλλιεργητική περίοδος για τη νέα χρονιά θα πρέπει να ξεκινήσει από τον επόμενο μήνα και οι αγρότες αναφέρουν ότι δεν μπορούν να παραμείνουν στην παραγωγή ζαχαρότευτλων, καθώς κάθε χρόνο η κατάσταση χειροτερεύει.

Στο πλευρό των τευτλοπαραγωγών βρέθηκε ο βουλευτής του ΚΚΕ Σάκης Βαρδαλής, τονίζοντας ότι το Κόμμα θα αναλάβει πρωτοβουλίες για να αναδείξει το πρόβλημά τους. Επίσης, τους κάλεσε να δώσουν μαχητικό «παρών» στο αγροτικό συλλαλητήριο το Σάββατο 3/2 στη Θεσσαλονίκη.

Στο μεταξύ, αβεβαιότητα υπάρχει και για τους εργαζόμενους της ΕΒΖ, καθώς αναμένουν πρόσκληση από το ΔΣ της εταιρείας για νέα συνάντηση, στην οποία θα τους κοινοποιηθούν τα σχέδια για το μέλλον της.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ