Τρίτη 9 Γενάρη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Καταγγελίες ότι δεν ελέγχθηκε πλοίο με ναρκωτικά

Τις καιρικές συνθήκες επικαλείται το Γενικό Επιτελείο Ναυτικού για το γεγονός ότι στις 26 Μάη του 2016 η φρεγάτα «ΕΛΛΗ» δεν έκανε νηοψία σε τουρκικό αλιευτικό σκάφος, που σύμφωνα με πληροφορίες ήταν ύποπτο για μεταφορά ναρκωτικών.

Στην απάντησή του, το ΓΕΝ μεταξύ άλλων υποστηρίζει ότι λόγω δυσμενών καιρικών συνθηκών, η φρεγάτα δεν μπόρεσε να διενεργήσει νηοψία και διετάχθη να οδηγήσει το «MURAT TERZI» στο λιμάνι της Ιεράπετρας. Κατά την κίνηση αυτή, παρατηρήθηκε από τη φρεγάτα «ΕΛΛΗ» η ρίψη στη θάλασσα αριθμού σάκων από το «MURAT TERZI». Στη συνέχεια, πρωινές ώρες της 26ης Μάη 2016, κατόπιν βελτίωσης καιρικών συνθηκών, εκτελέσθηκε νηοψία επί του «MURAT TERZI» χωρίς να εντοπιστούν ύποπτα ευρήματα, ενώ από το τουρκικό πλοίο «δόθηκε η απάντηση ότι οι σάκοι που ρίφθηκαν στη θάλασσα, ήταν αλλοιωμένα αλιεύματα».

Το θέμα ήρθε στην επικαιρότητα μετά από Ερώτηση που κατέθεσε στη Βουλή ο βουλευτής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Ανδρέας Λοβέρδος, ο οποίος αναφέρει ότι «ο κυβερνήτης της φρεγάτας "ΕΛΛΗ" έλαβε εντολή να μην επιχειρήσει εναντίον των μεταφορέων ναρκωτικών ουσιών» και πως «η φρεγάτα, αφού παρέμεινε επί πολλές ώρες και επόπτευε, ούτε πλησίασε ούτε προέβη σε καμία ενέργεια εναντίον των ναρκο-μεταφορέων, αλλά επειδή πήρε τέτοιες εντολές ανέκρουσε πρύμναν και απομακρύνθηκε από το σημείο του συμβάντος».

Ο Ανδ. Λοβέρδος επανήλθε πάντως, απορρίπτοντας τα περί δυσμενών καιρικών συνθηκών, ενώ κατέθεσε αναφορά στον εισαγγελέα του Ναυτοδικείου, όπου υποστηρίζει ότι ειδική μονάδα που ήταν έτοιμη να κάνει νηοψία στο ύποπτο πλοιάριο, διατάχθηκε να μην επιχειρήσει.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ