Τρίτη 9 Γενάρη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΖΩΗ ΚΑΙ ΔΡΑΣΗ (ΤΕΤΡΑΣΕΛΙΔΟ)
ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΞΟΡΜΗΣΗ ΤΟΥ ΚΚΕ
Με επιτυχία ολοκληρώθηκε μια σημαντική μάχη για την ενίσχυση του Κόμματος

Η κατάταξη των ΚΟ (στοιχεία από το προτελευταίο «κλείσιμο»)
Η κατάταξη των ΚΟ (στοιχεία από το προτελευταίο «κλείσιμο»)
Σημαντική παρακαταθήκη για τις μάχες που έχει μπροστά του το Κόμμα και ιδίως για την πιο σημαντική, αυτή της ενίσχυσης των δεσμών του με την εργατική τάξη, αφήνει η επιτυχία της Οικονομικής Εξόρμησης, που ολοκληρώθηκε χτες βράδυ.

Το πανελλαδικό πλάνο του Κόμματος είχε υπερκαλυφθεί πριν από την ολοκλήρωση της Εξόρμησης, στις 28 Δεκέμβρη, ενώ στο προτελευταίο «κλείσιμο», την περασμένη βδομάδα, είχε φτάσει στο 114,88% (διαβάστε αναλυτικά στοιχεία στον αυριανό «Ριζοσπάστη»). Η ΚΝΕ είχε επίσης υπερκαλύψει το πλάνο της κατά 109,59%. Ενθαρρυντικό είναι το γεγονός ότι έγκαιρα υπερκάλυψαν επίσης όλες οι Κομματικές Οργανώσεις Περιοχής, ενώ το ίδιο συμβαίνει και για τις περισσότερες Τομεακές Οργανώσεις σε όλη την Ελλάδα και στο εξωτερικό.

Η επιτυχία αυτής της μάχης εγκαινιάζει με τον καλύτερο τρόπο το έτος - σταθμό για το ΚΚΕ, αφού φέτος συμπληρώνει έναν αιώνα από την ίδρυσή του, το Νοέμβρη του 1918. Δίνει επίσης και μια αποστομωτική απάντηση στην αστική τάξη, στην κυβέρνηση και τα κόμματά της, που πρόσφατα πέρασαν από τη Βουλή ακόμα μια αντιδραστική ρύθμιση με σκοπό να βάλουν εμπόδια στην ενίσχυση του Κόμματος από το λαϊκό υστέρημα.

Το χτεσινό, τελικό «κλείσιμο» είχε πανηγυρικό τόνο για όλες τις Οργανώσεις, οι οποίες το γιόρτασαν μαζί με φίλους και οπαδούς, που έδωσαν τη μάχη στο πλάι του Κόμματος. Τα κομματικά γραφεία ήταν ανοιχτά από νωρίς, φιλοξενώντας μικρά γλέντια, όπου μαζί με τις ευχές για «καλή και αγωνιστική χρονιά», γιορτάστηκε και η επιτυχία της μάχης.

Τέτοιο γλέντι στήθηκε και από την ΤΟ Επισιτισμού - Τουρισμού της ΚΟ Αττικής του ΚΚΕ, αφού ολοκλήρωσε τη μάχη υπερκαλύπτοντας το πλάνο της με ποσοστό μεγαλύτερο του 150%. Για την επιτυχία που είχε η Οικονομική Εξόρμηση στον κλάδο μίλησε στον «Ριζοσπάστη» ο Γιώργος Χατζούδας, μέλος της ΤΕ Επισιτισμού - Τουρισμού. Οπως είπε, η μάχη με το κουπόνι οργανώθηκε στα ξενοδοχεία και στα επισιτιστικά καταστήματα, με εργαζόμενους να ενισχύουν το Κόμμα από το υστέρημά τους. «Αυτό φανερώνει ότι οικοδομούμε δεσμούς με ένα τμήμα εργαζομένων και ότι υπάρχουν δυνατότητες για ισχυροποίηση του ΚΚΕ στον κλάδο». Το στέλεχος του Κόμματος συμπλήρωσε ότι η οικονομική ενίσχυση του ΚΚΕ από τους εργαζόμενους δεν σταματάει στην ολοκλήρωση της Οικονομικής Εξόρμησης, αλλά είναι μια υπόθεση που πρέπει να οργανώνεται σε καθημερινή βάση στους χώρους δουλειάς. «Πραγματικά καταφέρνουμε μέσα από αυτήν την παρέμβαση να δείχνουμε στους εργαζομένους ότι δεν υπάρχει άλλος δρόμος παρά να δεθούν με το ΚΚΕ. Αυτό θα δημιουργήσει και τις προϋποθέσεις για να αποκτήσουμε έναν κύκλο εργαζομένων που από το υστέρημά τους θα ενισχύουν σταθερά και τακτικά το Κόμμα».


Η ΤΟ Επισιτισμού - Τουρισμού Αττικής ολοκληρώνει με επιτυχία την Οικονομική Εξόρμηση
Η ΤΟ Επισιτισμού - Τουρισμού Αττικής ολοκληρώνει με επιτυχία την Οικονομική Εξόρμηση

Οι 20 πρώτες ΤΟ με βάση το προτελευταίο «κλείσιμο»
Οι 20 πρώτες ΤΟ με βάση το προτελευταίο «κλείσιμο»

Κορυφή σελίδας

Τετρασέλιδα του «Ρ»
Διαβάστε στο «Ρ»

Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org